RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

“Ontzettend gemeen!”

Dichtbij het ecoduct Kootwijkerzand over de A1, de plek waar zwijnen, herten en overig wild de snelweg A1 oversteekt, staat een jagershut. Het wild loopt zo rechtstreeks in de fuik van de jagers. En dat vindt Harry Voss van Faunabescherming ontzettend gemeen.

Jagershut

De hut staat op ruim 200 meter vanaf het ecoduct en is niet groter dan een vierkante meter.
De jager kan zich hierin verschansen. En gezeten op een stoeltje en met de camouflagegordijnen dicht kan hij het wild wel heel gemakkelijk op de korrel nemen.

Faunabescherming

Dat hier weldegelijk veel wild langs komt, bewijzen de vele verse sporen van herten en zwijnen rondom de hut. Wettelijk mag een jagershut niet binnen 250 meter van een wildpassage staan. En buiten dat zegt de heer Voss van Faunabescherming vind ik het moreel ongepast om hier een jagershut te plaatsen.

Staatsbosbeheer

De jagershut zou volgens Staatbosbeheer nooit gebruikt zijn. Het stond niet helder op het vizier bij onze mensen. De hut zal binnen afzienbare tijd verwijderd worden om het beeld wat het nu oproept uit de weg te helpen.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn