• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Opera meets the blues in Orpheus

Peter Beets, een zeer begenadigd en creatieve pianist speelde in de altijd intieme Altioszaal in Orpheus. Het Peter Beets Trio ging de uitdaging aan om samen met de klassieke zangeressen Judith van Wanroij en Hetty Jansen stukken te spelen en te zingen die je als luisteraar niet eerder hebt gehoord.

Een mooi pallet van klassieke muziek van onder andere Claude Debussy, Francis Poulenc en Gabriel Fauré werd ten gehore gebracht als een mooi opgemaakte muzikale fruitschaal. Stukken uit Carmen schuwde het trio niet om te spelen.

Aan de klassieke stukken werd niets veranderd maar door de jazz interpretatie werd het publiek al gauw mee genomen in de wereld van de jazz/blues. Peter legde het publiek uit dat de thema’s vast staan en dat hij hierop improviseert met de band. Peter is niet alleen pianist maar ook performer en dat maakte de avond tot een zeer aangename en verrassende gebeurtenis. Hij nam het publiek mee op een mooie ontdekkingsreis waarin de verschillende stijlen prima werden gecombineerd.

Opmerkelijk is dat deze totaal verschillende muziekstijlen moeiteloos door dit Jazztrio aan een werd gesmeed tot een boeiend geheel, alsof dit de normaalste zaak is voor iedereen. Door de combinatie  met de klassieke zangeressen werd dit een avond om niet snel te vergeten.

Na een staande ovatie eindigde het gezelschap met het bekende “Summertime “waarin de dames soleerden met jazz en opera vocals.

Altioszaal Orpheus, 10 januari 2019

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Mixed Music Hour
22:00 tot 23:00