RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Opgepakte Zwarte Pieten van Pegida weer op vrije voeten

APELDOORN - De elf demonstranten die zaterdag in Apeldoorn waren opgepakt bij de landelijke intocht van Sinterklaas, zijn weer op vrije voeten. De Pegida-aanhangers weigerden naar een hun toegewezen demonstratievak te gaan waarna de politie ze aanhield.

Volgens burgemeester Petra van Wingerden-Boers zijn de Pegida-aanhangers zaterdag herhaaldelijk gewaarschuwd dat ze zich aan de regels moesten houden. Maar dat deden ze niet. 'We hadden een aantal afspraken gemaakt rondom demonstreren, maar daar hielden ze zich niet aan. Hun zwarte schmink was niet de reden, want dat mag', zei ze na de aanhouding van de groep tegen Omroep Gelderland

Een 41-jarige vrouw uit Rheden was aangehouden omdat ze een steekwapen bij zich had. Het is niet bekend of zij nog vastzit.

Het Openbaar Ministerie bepaalt volgens een politiewoordvoerster de hoogte van de boete die de actievoerders krijgen.

Op de kaart gezet

De intocht zelf verliep zonder noemenswaardige problemen. Er kwamen zo'n 22.000 mensen op het festijn af. Politie en burgemeester toonden zich tevreden. 'Heel veel mensen - vooral kinderen - hebben enorm genoten. Sinterklaas is voor het eerst aangekomen in een stoomtrein, in ons prachtige Apeldoorn. We hebben Apeldoorn heel mooi op de kaart gezet op een goed en veilig verlopen dag', stelde de burgemeester.

Wel had Apeldoorn te maken met teleurgestelde bezoekers. Niet iedereen kon een goede plek bemachtigen op de kortste route ooit (850 meter). Het Raadhuisplein was al snel vol en werd daarom afgesloten. Bovendien reed de goedheiligman met 'hoge snelheid' door de stad in een koets.

Zie ook:

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn