RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Orgel Vreten, een heuse schranspartij in de Gigant Popzaal

De Popzaal van Gigant was gisteren, vrijdag 11 januari, het podium voor de een-mans garage band van Robbing Banks, de opwarmer voor het optreden van de formatie Orgel Vreten. In 2018 is de huidige bezetting tot stand gekomen en bestaat uit de organisten Thijs Schrijnemakers, en Darius Timmer, bassist Jan Teertstra, drummer Henri van den Berg en sousafonist Arno Bakker.

Robbing Banks bracht een aantal stevige, echte garagenummers ten gehore, waarbij oor-beschermers geen overbodige luxe zijn. Na een halfuurtje maakte hij plaats voor de hoofdschotel van de avond, Orgel Vreten. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, ooit had ik de de organisten gezien en gehoord bij DWDD en was ik gelijk verkocht. Het Hammond orgel heeft ontegenzeggelijk een unieke klank en met twee oude instrumenten op het podium moest het wel een stevig feestje worden. Met ‘There are rules’ zette Arno Bakker met sonore stem en uitstekende begeleiding door de rest van de band  een uitstekende start neer. De toon was gezet voor een veelbelovende avond.

De organisten deden niet voor elkaar onder, daagden elkaar uit, hielden muzikale samenspraken en ‘battle’-den naar lieve lust. De instrumenten jankten en kreunden, zongen en zwegen. Slagwerker Henri en bassist Jan lieten zich van hun beste kant zien. Regelmatig nog versterkt door trombonist en sousafonist Arno. Soms schurend, dan weer verstild en romantisch, vele klankkleuren en altijd verrassend. De band creëerde zo haar eigen muzikaal universum en nam het publiek daarin mee.

Het duet of duel tussen slagwerker en organist, was bijna extatisch met een prachtig vraag en antwoord spel, kon rekenen op een uitbundig applaus van een aandachtig publiek. Zo werd het een bijzondere avond met een stel bijzondere muzikanten, vakkundig, bevlogen en enthousiast, een stel puike performers. Voor mij mogen ze zo weer terugkomen en ik was zeker niet de enige die daar zo over dacht.

Orgel Vreten en Robbing Banks, vrijdag 11 januari 20.30 uur, Podium Gigant

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn