RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Orgelconcert door Sander van Marion in Beekbergen

BEEKBERGEN - In de Hervormde Dorpskerk in Beekbergen wordt op maandagavond 29 juli een orgelconcert gegeven door Sander van Marion.

De orgelcommissie nodigt u van harte uit om het concert te bezoeken. Het orgel dat bespeelt wordt is het 16 stemmen tellende Koninklijke Schilling orgel, het oudste monument in de Gemeente Apeldoorn. Het orgel is tussen 2003 en 2005 volledig (terug)gerestaureerd en weer in oude glorie hersteld.

De concerten beginnen om 20:00, de Kerk gaat open om 19:30.

Musikale reis
Meer dan zestig jaar geleden begon de muzikale reis van de organist, dirigent en componist Sander van Marion, de in 1938 in Scheveningen geboren musicus.
Na zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag verwierf hij zich met zijn karakteristieke orgelspel, zijn improvisatie-talent en zijn verrassende concerten als dirigent van vele koren een gevestigde naam, zowel in het binnen- als in het buitenland.

Tijdens zijn concerten neemt Sander van Marion de luisteraars graag mee op zijn muzikale wereldreis met veel hoogtepunten en prachtige herinneringen aan bijzondere plaatsen en unieke orgels. Sander van Marion verrast zijn publiek en zichzelf regelmatig met zijn muzikale spel en improvisaties.

Voor meer informatie: de orgel concertagenda

Veel luisterplezier tijdens deze bijzondere concerten.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn