RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Orpheus combineert paasverhalen tot De Passie

Na het succes van vorig jaar komen op zaterdag 1 en zondag 2 april de 18e en de 20e eeuw opnieuw samen in ‘De Passie’ bij Theater Orpheus. Deze muzikale voorstelling combineert twee Paastradities: de Matthäus Passion en Jesus Christ Superstar. De voorstelling met een internationale topcast wordt in april voor de laatste keer in Nederland opgevoerd, dit keer als eigen productie van het Apeldoornse theater.

 

‘De Passie’ vertelt het universele verhaal over loyaliteit, vriendschap en hoop. Mirjam Barendregt, directrice Orpheus, is enthousiast: ,,Acht solisten, een deel van het Bachkoor Apeldoorn, een groot live orkest én een band laten deze unieke combinatie van klassiek en rock horen. Een fantastische ervaring voor iedereen: jong, oud, klassieke muziekliefhebber en musicalfan, gelovige en atheïst. Ik ben trots dat we dit spektakel opnieuw naar Apeldoorn hebben gehaald en dit keer zelf produceren. De première beleef je dus in Orpheus, op 1 april en dat is geen grapje!”

 

Het verhaal vertelt over de laatste dagen van Jezus, die volgens de overlevering vlak voor het huidige Pasen werd vervolgd, veroordeeld en ter dood gebracht. De Vlaamse Ruben van Keer speelt Jezus. Bram de Win is de verteller en neemt je mee langs het paleis van Pilatus, de tuin van Getsemane en uiteindelijk naar de heuvel waar Jezus is gekruisigd. Mary Magdalene wordt gespeeld door de Duitse Anna Langner. Carel den Hertog en Teun van Essen leiden het orkest, die bestaat uit het Apeldoornse Bachkoor. Zo krijgt deze eigen productie een Apeldoorns tintje.

 

De première is dus op zaterdag 1 april. Het is mogelijk om deze avond te combineren met een uitgebreid driegangendiner in restaurant O55 van Orpheus. Op zondag 2 april is de voorstelling in de middag te zien. De tickets zijn hier te bestellen. 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn