RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Oud AGOVV speler Jan Vreugd overleden

APELDOORN - Heden bereikte ons het droeve bericht dat oud 1e elftalspeler Jan Vreugd is overleden. Jan Vreugd speelde in de gouden tijd van het eerste AGOVV Betaald Voetbal avontuur (jaren 50 – 60). 

Samen met o.a. Joop Niezen, Theo Kruitbosch, Henk Kanselaar, Cees Houtveen, Herman de Jong, Mais Hanskamp, Appie Drosterij, Jaap Vellekoop, Sietze de Vries, Joop Kluin en Jan van Voorst behoorde hij bij het Dream Team van Berg & Bosch. In die tijd speelde men nog in het Stopperspil Systeem of zoals aangeduid in een W M formatie.

Onder de trainers Ben Tap, Wim Vaals, Jan de Bouter en Oostenrijker Rybicky speelde Jan Stopperspil of Rechtsback. Hij was een speler met karakter met een enorme inzet. Een man die simpel speelde en meedogenloos kon verdedigen, hetgeen hem de bijnaam “IJzeren Jan” opleverde. Sterk in de lucht en niet te passeren over de grond. Bekend om zijn sliding en daardoor altijd een vieze voetbalbroek. 

Een jongen met weinig babbels maar met een uitstekende mentaliteit. Hij ergerde zich aan spelers, die weinig inzet toonden en daar behoorlijk kwaad om kon worden. In zijn nadagen speelde Jan nog voor WSV.
Na zijn carrière als speler werd Jan trainer. O.a. bij AGOVV, WSV, B & O, Apeld. Boys en Oene.

Jan Vreugd bereikte de leeftijd van 82 jaar.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn