• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Oud-stadsfotograaf en oud-stadsdichter van Apeldoorn presenteren tweede boek

Tijdens het Cultureel Café in Gigant vindt, op dinsdag 21 mei de presentatie plaats van het boek ‘De straat is van ons’ van fotograaf Jeroen Taalman en dichter Hanz Mirck. De avond begint om 20:00 uur. Het eerste exemplaar zal worden aangeboden aan Yvon Harryvan, die als adviseur Cultuur en Erfgoed van de gemeente Apeldoorn het werk van de stadsdichter en –fotograaf begeleidde. Het boek is onder andere met subsidie van de gemeente tot stand gekomen. Op de presentatieavond is het gebonden uitgegeven en op hoogwaardig papier gedrukte boek te koop.

Ze werkten samen voor de gemeente Apeldoorn en publiceerden werk in de regionale kranten en tijdschriften en exposeerden in ACEC en CODA Museum. Na hun eerste gezamenlijke boek Zadelpunt besloten ze hun samenwerking wegens succes een vervolg te geven.

Hun tweede boek heet De straat is van ons, omdat alle foto’s in het openbare leven genomen zijn. Wel is de blik nu niet alleen op Apeldoorn en Nederland gericht maar zijn er ook foto’s uit Frankrijk, Spanje, Marokko, Denemarken en Oostenrijk. De foto’s en gedichten werden deze keer speciaal voor het boek gemaakt. Ook is er nog meer geëxperimenteerd met het verband dat de foto’s en gedichten aangaan. Nooit legt een gedicht eenvoudigweg de foto uit of illustreert een foto een tekst; er is altijd spanning, avontuur, raadsel.

Het voorwoord is geschreven door acteur, tekstschrijver en fotograaf Owen Schumacher, die werd getroffen door het werk van beide ‘taalmannen’, die ‘het beste bij elkaar naar boven hebben gebracht’. Eén van de foto’s uit het boek wordt binnenkort geëxposeerd tijdens de ZomerExpo in museum De Fundatie in Zwolle. Uit 3200 inzendingen werd zijn werk opgenomen in een selectie van 235 werken.

Jeroen Taalman is autonoom fotograaf en werkt sinds 2008 aan diverse opdrachten en eigen projecten. Zijn werk is te zien in verschillende eigen publicaties, musea, galerieën, kranten, tijdschriften en websites. Van 2015 tot 2017 was hij stadsfotograaf van Apeldoorn. De straat is van ons kan worden gezien als een vervolg op Zadelpunt, dat ook in deze samenwerking tot stand kwam.

Het boek De straat is van ons is het elfde boek dat Hanz Mirck uitbrengt. Eerder werk werd genomineerd voor de C. Buddinghprijs en werd bekroond met de J.C. Bloemprijs. Mirck was stadsdichter van Apeldoorn en Zutphen en publiceerde ook veel over Arnhem in de tijd dat hij daar woonachtig was.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Matinee
14:00 tot 16:00
CoronApeldoorn
14:00 tot 16:00