RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Overheid kocht waardevolle kunst en antiek in Het Loo

APELDOORN - De rijksoverheid kocht in de jaren tachtig kunst en antiek ter waarde van miljoenen in onder meer paleis Het Loo in Apeldoorn. De regering deed dat destijds om te voorkomen dat de koninklijke familie het waardevolle bezit aan anderen verkocht.

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bevestigt vragen hierover van NRC. Door de aankoop zijn de kunstwerken nationaal bezit geworden en kan het koningshuis de werken niet meer verkopen.

De betreffende werken zijn nog steeds te vinden in onder meer Het Loo en Huis ten Bosch in Den Haag. Veel van de spullen zijn ooit speciaal voor die locaties gemaakt. In Het Loo gaat het onder meer om een tafel, spiegel en diverse kandelaars uit de zeventiende en achttiende eeuw.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn