RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Paleis Het Loo plant 17.000 buxussen

APELDOORN - Paleis Het Loo plant deze week drie verschillende buxusvarianten in de 17e eeuwse paleistuinen. Het is een Nederlandse primeur. Eerder werden de drie soorten getest in Frankrijk, nu experimenteert Het Loo ermee.

Door: Vera Eisink

De buxusplanten dragen de namen Heritage, Renaissance en Babylon Beauty. Alle drie vormen ze samen de nieuwe buxusaanwas. Er is gekozen voor deze varianten omdat ze resistent zijn tegen buxusschimmel (cylindrocladium). Ook zouden ze een hogere weerstand hebben tegen de buxusmot.

Volgens Paleis Het Loo is het van belang dat de buxus terugkomt. Hij past bij de uitstraling van de originele 17e eeuwse paleistuin.

Bekijk de beelden. De tekst gaat eronder verder.

17.000 buxusplanten bezorgd

In een vrachtwagen zijn deze woensdag 17.000 buxusplanten bezorgd. De tuinmannen en -vrouwen van Het Loo hebben de verschillende planten per soort uitgestald.

Tekst gaat verder onder de foto.

Afbeelding
Foto: Omroep Gelderland

Het is de bedoeling dat de buxusplanten er 17 april in worden gezet. Het tuinpersoneel strijdt al jaren tegen de buxusmot en schimmel. Zo is al een keer de buxushaag uit de paleistuin gehaald.

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn