RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Patiënt moet direct bij juiste behandelaar terechtkomen, proef van start

APELDOORN - De vijf meldkamers in Overijssel en Gelderland sorteren voort op de samenvoeging in 2022 tot een meldkamer die in Apeldoorn komt. Huisartsenposten in Arnhem, Tiel, Ede en Nijmegen, GGZ-instelling Pro Persona en Ambulancezorg in de Gelderse regio's Midden en Zuid beginnen een proef met het coördineren van de zorg.

'We hebben behoefte aan een andere manier van het aansturing', zegt een woordvoerster van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. 

Eén van de doelstellingen van de proef is de triage van alle betrokken partners zo af te stemmen dat de patiënt direct bij de goede behandelaar terechtkomt. Daar hoort ook de uitwisseling van patiëntinformatie bij, zoals medische voorgeschiedenis en medicijngebruik. Met triage wordt de beoordeling van de patiënt bedoeld naar de ernst van de verwondingen of het ziektebeeld.

De recente ontwikkelingen rondom corona hebben volgens de woordvoerster 'overduidelijk gemaakt dat een goed capaciteitsmanagement in de spoedeisende zorg broodnodig is, ook onder normale omstandigheden'.

Het is de bedoeling dat ook de thuiszorg meedoet aan de proef.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn