RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Pluryn kijkt serieus naar doorstartplan voor Hoenderloo Groep'

HOENDERLOO - Jeugdzorgorganisatie Pluryn zegt serieus te kijken naar het plan voor het behoud van de locaties in Hoenderloo en Deelen. Ook belooft Pluryn dat alle kinderen een passende opvangplek krijgen, mochten de deuren van de Hoenderloo Groep alsnog dichtgaan.

Dat is het resultaat van het overleg afgelopen maandag over de toekomst van de jeugdzorg in Hoenderloo en Deelen. Daarbij waren behalve Pluryn ook de Jeugdautoriteit, gemeenten, onderwijsinspectie en het ministerie van Onderwijs en Volksgezondheid aanwezig. Ook is gesproken met de actiegroep Klein Hoenderloo achter het doorstartplan.

Zie ook: Medewerkers willen jeugdzorginstelling Hoenderloo Groep zelf overnemen

Dit plan moet volgens Pluryn nog verder worden uitgewerkt door de initiatiefnemers, bestaande uit medewerkers en oud-medewerkers. De actiegroep krijgt nog tot maandag de tijd vragen te beantwoorden over onder meer de kwaliteit van zorg, financiën en overname van medewerkers.

De zorggroep was eerder nog sceptisch over de plannen en noemde ze 'niet levensvatbaar'. Pluryn benadrukt nu dat de beslissing over het doorstartplan bij de zorgorganisatie zelf en de gemeenten ligt.

Eind augustus meer duidelijkheid

Pluryn zegt verder voor elk kind een nieuwe plek binnen of buiten de eigen organisatie te zoeken. Eind augustus moet voor de meeste jongeren duidelijk zijn waar hun toekomst ligt.

Pluryn besloot onlangs mede vanwege financiële tekorten de Hoenderloo Groep dit jaar te sluiten. Vakbond FNV voerde daar afgelopen vrijdag actie, omdat de jeugdzorginstelling zou weigeren alternatieven voor sluiting te onderzoeken.

Zie ook: Actie tegen sluiting Hoenderloo Groep, maar andere vakbonden doen niet mee

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn