• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Politie grijpt drugsdealers na meelezen chats

ELST - Een drugsbende is opgerold doordat de politie Oost-Nederland kon meelezen met de chats van verdachten op speciale versleutelde telefoons. Een bedrijf uit Elst, Blackbox Security, leverde die versleutelde telefoons.

Vijf mensen zijn opgepakt. Ook werd er meer dan 50 kilo speed en xtc gevonden, en ruim 25.000 euro aan contant geld en bitcoins. Vijf auto's en meerdere dure sieraden zijn in beslag genomen.

Meer dan 100 chats gelezen

Dinsdag meldde de politie Oost-Nederland al dat zij er als eerste eenheid in geslaagd zijn versleutelde informatie die criminelen met elkaar uitwisselen te kraken. Het gaat hier om een geheim chatprogramma IronChat. Rechercheurs konden live meelezen met de berichten van meer dan honderd gebruikers. Daardoor wist de politie drugsdeals en wapenhandel te stoppen. Dat leidde tot wantrouwen onder criminelen en er zou een vergelding dreigen.

Agenten doorzochten gebouwen in Enschede, Hengelo, Emmen en Roermond. De verdachten zijn een man van 54 en een vrouw van 52 uit Roermond, een 29-jarige man uit Hengelo, een 27-jarige Enschedeër en een 27-jarige Emmenaar. Zij mogen momenteel alleen contact hebben met hun advocaat, en niet met de buitenwereld.
    
Zie ook: 

Stuur ons een WhatsApp bericht!
Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur ons een bericht op 055-5335166 of stuur een mail: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Proattafel
22:00 tot 23:00