RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Politie sluit meerdere cellencomplexen

APELDOORN - Arrestanten in Oost-Nederland worden in de loop van dit jaar ondergebracht in arrestantencomplexen in Borne, Zwolle, Apeldoorn en - op termijn - Elst. Dat betekent dat cellencomplexen in Doetinchem, Ede en Tiel worden gesloten.

Door: Domien Esselink

De cellencomplexen in Arnhem en Nijmegen blijven nog even open en worden in de toekomst samengevoegd in een nieuw te bouwen pand in Elst. De menskracht om alle huidige negen cellencomplexen open te houden ontbreekt. De politie kan ook gebruik maken van de cellencomplexen in Houten en Den Bosch.

'We kiezen voor de straat'

De politie zet liever in op de inzet van meer politiemensen op straat. 'We kiezen voor de straat', zegt een politiewoordvoerder. 'We zouden nieuwe mensen moeten aannemen om alle cellencomplexen open te houden.'

Rianne Wisselink van de Nederlandse Politiebond is niet verrast door het besluit, dat al langer in de lucht hing. Voor de betrokken arrestantenwachters is het niet alleen slecht nieuws, stelt zij. 'Er is de afgelopen jaren roofbouw op hen gepleegd door met een beperkte capaciteit alle complexen open te houden.'

Arrestanten opgehaald

Tegenstanders zijn onder meer bang dat politiemensen lang onderweg zijn om arrestanten weg te brengen en er geen agent in de buurt is, wanneer de nood aan de man is. De woordvoerder van de politie zegt dat er 'maatregelen ter ondersteuning' worden genomen. Zo worden in de toekomst arrestanten ook opgehaald zodat agenten in hun werkgebied kunnen blijven. 

'Verder worden lichtere zaken, zoals bijvoorbeeld een winkeldiefstal, lokaal afgehandeld. Er zijn al zogenaamde ophoudkamers waar verdachten enkele uren kunnen verblijven, zonder een nacht te moeten blijven. Dat hoeft ook niet in zulke gevallen en dan kan zo'n zaak lokaal worden afgehandeld', aldus de woordvoerder.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn