RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Polsstokhoogspringen in het winkelcentrum: 'Ook supergaaf voor de atleten'

APELDOORN - Komen de mensen niet naar de atletiekbaan, dan komt de atletiekbaan wel naar de mensen toe. Dat is het idee achter de Urban Pole Vault Series, donderdag in Apeldoorn. Polsstokhoogspringers van over de hele wereld gaven daar een demonstratie voor het winkelend publiek.

Het evenement werd georganiseerd door de Apeldoornse atleet Eelco Sintnicolaas. Zijn doel is om een breder publiek te enthousiasmeren voor polsstokhoogspringen. Sintnicolaas: 'Mensen die niets van atletiek weten komen toevallig langs en blijven dan even kijken. Die mensen willen we natuurlijk benaderen.'

Tekst loop door onder de video:

'Supergaaf'

Het evenement vlak naast de Omnisport werd druk bezocht. Maar niet alleen voor het publiek was het een bijzondere dag, zegt Sintnicolaas. 'Voor de atleten was het ook supergaaf, om op zo'n locatie te kunnen springen.' Hoogspringers uit onder andere Tunesië, Frankrijk, België en Duitsland deden mee.

Blessure

Eelco kon zelf helaas niet meespringen. Tijdens de tienkamp in Götzis een week geleden moest hij de wedstrijd plotseling staken vanwege een pijnlijke hamstring. De atleet maakte in Oostenrijk zijn rentree op het internationale podium, nadat hij zich in oktober had laten opereren aan zijn rechterenkel. 'Ja, het kriebelt gigantisch natuurlijk,' zegt de Apeldoorner. 'Maar het moet echt eerst goed herstellen.'

Zie ook: Pijnlijke hamstring zet streep door plannen atleet Eelco Sintnicolaas

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn