• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Praat mee tijdens Tegenlicht Meetup055 over peperdure pillen van Big Pharma

De aflevering van VPRO’s Tegenlicht over peperdure pillen werd goed bekeken en deed stof opwaaien. Daarom wordt speciaal over dit onderwerp een speciale Tegenlicht Meetup055 georganiseerd om hier lokaal over door te praten. Op 12 december vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom.

Over de farmaceutische industrie doen vele verhalen de ronde, over het gebrek aan onafhankelijkheid bijvoorbeeld. Over hoe ze hun prijzen bepalen waarbij de productiekosten geheim zijn en de pogingen van academische ziekenhuizen en apothekers om medicijnen goedkoper te maken tegengehouden worden. In de uitzending worden vijf professionals gevolgd die dit niet meer accepteren. Zij zetten zich in voor medicijnen die beschikbaar en betaalbaar zijn voor iedereen. Dr. Casper van Eijck is zo’n iemand. Maar ook de politiek maakt zich er druk over.

Programma Peperdure Pillen op 12 december

Daarom heeft Meetup055 voor deze avond twee passende gastsprekers bereid gevonden om hun visie, ervaringen en kijk op de toekomst met u te delen. Het zijn Klaas Riepma, apotheker bij CureSupport en Roeland Hanemaaijer wetenschapper bij TNO en tevens directeur van QuickZyme Biosciences. Beide gastsprekers zullen u voor de pauze meenemen in de wereld van de farmaceutische industrie. Na de pauze gaan ze het gesprek met u aan omtrent dit medisch ethische vraagstuk welke voor moeilijke dilemma’s zorgt in de hedendaagse samenleving. Een wereld waarvan wij als burgers niet altijd weet hebben en voldoende kennen.

Laat u als bezoeker dan ook informeren, verrassen en verbazen hoe beslissingen genomen worden en tot stand komen. Kom op 12-12-2018 ook naar de meetup, vanaf 19.30 uur ACEC gebouw, Roggestraat 44 Apeldoorn.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00