RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Presentatie en debat over de Apeldoornse binnenstad: van place to buy naar place to be

APELDOORN - In het licht van klimaatverandering en verdere verstedelijking wil Apeldoorn graag met u  in debat over de mate waarin klimaatbestendige ingrepen zoals vergroening van de openbare ruimte en gevels van hoogbouw bijdragen aan een betere verblijfskwaliteit van de binnenstad. DELVA heeft de opdracht van de gemeente Apeldoorn gekregen een masterplan te maken voor de hele binnenstad!

Landschapsarchitect Steven Delva zal niet alleen laten zien hoe je groen en architectuur kan integreren bij hoogbouw zoals de beoogde woontoren aan de Hofstraat, maar ook een eerste presentatie geven over zijn masterplan voor de binnenstad.

Presentatie en debat
Het komende jaar zal de binnenstad van Apeldoorn grote veranderingen ondergaan. De stad gaat verdichten en de hoogte in.

Op het Hertzberger Parc verschijnen op termijn twee woontorens, het voormalige stadskantoor Westpoint transformeert tot een massief woongebouw en op de hoek Hofstraat/Hoofdstraat (van Berlo locatie) verrijst de hoogste woontoren. Er worden straks 500 nieuwe appartementen toegevoegd, maar wat betekent deze omvangrijke verstedelijking in een toch al versteende binnenstad? Wie wil daar gaan wonen?

De vraag is hoe gaan we ervoor zorgen dat met deze geplande 500 nieuwe woningen bewoners ook op snikhete dagen prettig wonen? 

  • Een eerste aanzet tot vergroening van de binnenstad is een presentatie door gemeentelijk projectleider Arno Klein Goldewijk  van de inmiddels gereedgekomen klimaatbestendige ontwerpen in de Marktstraat en Beekstraat. Hij zal ook aangeven welke groenverbindingen er op termijn met andere binnenstedelijke gebieden gelegd gaan worden.
  • Vervolgens zal Steven Delva van DELVA Landscape Architecture/Urbanism laten zien hoe je groen en architectuur kan integreren bij hoogbouw zoals de woontoren aan de Hofstraat/hoek Hoofdstraat. De Hofstraat is bij uitstek een versteende straat, waar bewoners, de horeca en retail gebaat zijn bij meer groen in hun directe omgeving.

Wanneer: Dinsdagavond
Toegang: gratis
Locatie: ACEC gebouw, Bouwhuiscafé, Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn
Start:  20.00 uur
Einde  22.00 uur

U bent van harte uitgenodigd!

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn