RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Muzikaal knalfeest met Mr. & Mrs. Rock-‘n-roll

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij. Wat gaat de tijd toch snel. Na een week van sneeuw en ijs is er ook vandaag een waarschuwing voor het verkeer. Niets van aantrekken. Als theater blogger ben je een die-hard, toch? De ijzel trotserend trek ik naar Nieuwegein voor ‘Welcome to Graceland’ met René Shuman en zijn vrouw Angel-Eye. De bij Henny Huisman ontdekte ‘Nederlandse Elvis’ staat uiteraard garant voor zwijmelen op Elvis classics. Ik verheug me op een avond vol ontroerende blues, knetterende country en swingende rock-‘n-roll.

Wervelwind van aanstekelijke muziek

Toch is het anders dan ik had verwacht. Ja, alle classics komen langs, maar de show is vooral een wervelwind van aanstekelijke muziek. René Shuman zingt natuurlijk velvet-smooth maar blijkt ook een briljante gitaarspeler te zijn. Angel-Eye speelt gitaar en vult de zang mooi aan, maar maakt vooral indruk met haar vingervlugge riedels op de piano. Er is een moment waarop René en Angela een wedstrijdje doen wie het meest virtuoos is. Hij op de gitaar en zij op de piano. Nou, ik weet niet wie er wint hoor, beiden zijn spectaculair. En dat is niet alles. Ze worden bijgestaan door een 7-koppig ensemble dat de sterren van de hemel speelt. Een pittige viool, een trillende basgitaar, een jubelende sax en een spetterende trompet. Samen met drum, toetsen en gitaren maken ze er echt een feestje van waar ze al hun energie in stoppen. Het slaat moeiteloos over op het publiek dat super enthousiast reageert.

Jazzy interpretatie

Wat mij opvalt is dat de Shumans op het toneel heel innemend overkomen. Het is een charmant stel dat alles heel laagdrempelig weet te maken. Met gemak nemen ze het publiek mee in de flow. Tijdens het eerste nummer zit de hele zaal al met de handen in de lucht, het tweede nummer wordt voluit meegezongen en vanaf het derde nummer staat iedereen in de zaal te swingen. Het is niet ‘gewoon’ een Elvis-medley, het is veel meer. Deze bevlogen muzikanten gebruiken het repertoire van Elvis en tijdgenoten als vehikel om er een waanzinnige jamsessie van te maken. Meer een jazzy interpretatie die het hele genre weer als nieuw doet klinken.

Leef in het nu

Ik spreek René kort na de voorstelling. Hij beaamt dat dit precies is wat hij en zijn vrouw proberen te bereiken: iedere avond spelen alsof het voor de eerste keer is. Wat de avond voor mij nog specialer maakt is de levensfilosofie van René en Angela, die tijdens de voorstelling verschillende keren wordt benoemd. “Ervaar dit moment, geniet bewust, leef in het nu”. Dat werkt voor mij, het komt binnen en maakt dat ik helemaal los ga op de muziek, terwijl ik stevig in de hand van mijn man knijp. Ja, pak het moment en geniet intens van het nu. Niets gaat boven inspirerende live muziek om je te doen beseffen dat je leeft. Dit is een avond die je bijblijft.

1 februari 2019, Schouwburg de Kom, Nieuwegein, René Shuman & Angel-Eye : Welcome to Graceland. Deze voorstelling speelt 16-02-2019 in Orpheus, Apeldoorn.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn