RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Reserveer een plekje voor de kofferbakverkoop

Nog een maand en dan starten op het terrein van Victoria Boys in het Orderbos weer de kofferbakverkopen. Vanaf deze week is het weer mogelijk om een plekje te reserveren om zelf spullen te verkopen op een (of meerdere) van de zaterdagen.

De opbrengst van de kofferbakverkopen gaat, zoals elk jaar, weer naar de stichting W.H.O.E. (Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa). Ben van der Velden van de kofferbakverkopen: ,,Sinds het begin van de oorlog met Rusland (24 februari 2022) heeft de stichting 32 vrachtwagens met hulpgoederen gestuurd naar Rode Kruis afdelingen in west-Oekraïne, Roemenië, Moldavië en Hongarije. Het Rode Kruis in die landen vangt vooral vluchtelingen uit oost-Oekraïne op en probeert ze onder te brengen en te voorzien van allerlei goederen.''

Bodem in zicht

Ruim 15 van die vrachtwagens zijn gesponsord door bedrijven, particulieren en de Oekraïense ambassade, maar veel vrachtwagens zijn door de stichting zelf betaald. En nu is de bodem van de kas in zicht en moet er weer geld komen, vertelt Ben. ,,Het geld wat binnenkomt wordt gebruikt om de komende winter meer vrachtwagens met hulpgoederen te sturen naar Oost-Europa om daar het verdriet wat te verzachten.''

Van zaterdag 20 juli tot en met zaterdag 17 augustus kunnen particuliere verkopers hun overtollige goederen verkopen aan de duizenden kooplustigen. Een verkoopplek reserveren kan via www.kofferbakverkopen.nl.

Luister zaterdag 22 juni ook naar het radioprogramma de Zaterdagmiddagmix. Daarin vertelt Anne Zwaan, collega van Ben van der Velden, rond 14.15 uur over de kofferbakverkoop. Luister via rtv-apeldoorn.nl.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn