RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

RMS-herdenking dit jaar niet in Apeldoorn, maar in Amsterdam

APELDOORN - De 70ste RMS-herdenking vindt in april in RAI Amsterdam plaats. Theater Orpheus in Apeldoorn had dit jaar geen plek, maar RMS hoopt in de toekomst weer terug te keren.

Door: Ellen Kamphorst

Op 25 april wordt het uitroepen van de Republik Maluku Selatan (RMS) in 1950 gevierd en herdacht. Vorig jaar stonden Orpheus en RMS daags voor de viering tegenover elkaar in de rechtbank. De rechtbank oordeelde dat de viering door kon gaan, ondanks dat Orpheus vond dat de beveiliging niet goed genoeg was.

Zie ook: RMS-herdenking in 'vertrouwd' theater: 'Je moet de strijd niet opgeven'

RMS vindt het vreemd dat Orpheus nu geen plek voor bezoekers van de herdenking heeft. Het theater geeft aan 's avonds twee shows te hebben geprogrammeerd, maar volgens RMS was dat bij voorgaande edities geen probleem. 'Dat argument snijdt geen hout,' aldus John Wattilete, president van RMS, in een brief aan Orpheus. 'Het behoeft geen toelichting dat RMS vermoedt dat u alles in het werk stelt om de jaarlijkse viering van RMS in Orpheus te verhinderen.'

Toch wil RMS graag in Apeldoorn blijven en is Orpheus gevraagd of de locatie van 2021 tot 2030 kan worden gehuurd. Een woordvoerder geeft aan dat Apeldoorn 'mooi centraal' ligt en dat de ruimte van het complex perfect is. 

Corona 

Volgens een woordvoerder zijn met de RAI goede afspraken gemaakt. Of de herdenking eind april ook daadwerkelijk doorgaat, is in verband met de corona-uitbraak nog niet duidelijk. Als grote bijeenkomsten dan nog altijd geen doorgang mogen vinden, dan zal RMS op een andere manier aandacht besteden aan het 70-jarige jubileum.

Lees ookGeen plek voor Molukse herdenking in theater Apeldoorn

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn