• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Rode Kruis: Coronavirus: Hulplijn voor kwetsbaren

ALGEMEEN - Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.

Dit kun je doen voor ouderen en kwetsbaren
Via #coronahulp bieden Nederlanders op Twitter massaal hulp aan mensen die door het coronavirus bang zijn of geïsoleerd raken. Dat is hartverwarmend. Maar denk ook aan ouderen, buren en kwetsbaren die niet op social media zitten. Daarom hier een aantal suggesties hoe jij kunt helpen.

Ouderen en mensen met chronische ziekten zijn vatbaarder voor het coronavirus. Ze zijn misschien bezorgd of gespannen. Het Rode Kruis adviseert iedereen (telefonisch) te checken of  je iets voor ouderen en chronisch zieken kunt doen.

  • Bied aan boodschappen te doen;
  • Raad aan het openbaar vervoer te vermijden en bied een lift aan;
  • Informeer of hun voorraad medicijnen toereikend is;

Veilig helpen
Het is natuurlijk wel belangrijk om op een veilige manier te helpen. Wil je iets doen voor iemand in thuisisolatie of quarantaine? Dan is het verstandig om niet bij hen binnen te stappen. Je kunt boodschappen of andere benodigdheden bij de voordeur afzetten. En als je een praatje wil maken, gaat dat het veiligst via de telefoon. Houd sowieso altijd in je achterhoofd dat hygiëne van jouw kant belangrijk is.

Risico verkleinen
Met simpele maatregelen kun je de kans op verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk verkleinen. Essentieel: goed handenwassen, niezen en hoesten in de elleboog en afstand houden van mensen met ziekteverschijnselen.

Voor meer informatie kijk HIER

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn