• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Rook in woon-zorgcentrum Apeldoorn door kortsluiting

APELDOORN - De brandweer is zondagavond uitgerukt naar woon-zorgcentrum Talma Borgh aan de Fortlaan in Apeldoorn. Er kwam rook vrij op de derde verdieping.

Omdat het om bewoners gaat die zichzelf moeilijk kunnen redden, schaalde de brandweer op naar 'middelbrand'. Daardoor konden extra ploegen worden ingezet. 

Kapotte aandrijfmotor

Volgens directeur Pieter van der Hoek van het woon-zorgcentrum is de aandrijfmotor in het ventilatiekanaal kapotgegaan, vermoedelijk door kortsluiting. Dat zorgde voor een brandlucht.

Dertien bewoners zijn tijdelijk elders in het pand opgevangen. Uit voorzorg werd een ambulance opgeroepen. Bezorgde familieleden kwamen poolshoogte nemen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Roland Heitink

'Bewoners in alle rust meegegeven'

Volgens Van der Hoek is de ontruiming goed verlopen. 'Onze bhv'ers zijn goed opgeleid. Ze hebben snel gereageerd. De brandweer is ingeschakeld en de bewoners zijn naar een ander deel van het gebouw gebracht', blikt de directeur terug. 'Omdat ze zijn begeleid door bekend personeel, mensen die ze vertrouwen, zijn de bewoners in alle rust meegegaan. Voor de nacht was alles onder controle.'

Nieke Hoitink sprak met directeur Van der Hoek op Radio Gelderland:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Het weer in Apeldoorn

Weersverwachting
Apeldoorn

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00