RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

SAM Restauratie Publieksprijs: Het Publiek bepaalt

APELDOORN - De SAM-prijs wil authentiek Apeldoorns cultureel erfgoed onder de aandacht brengen en eigenaren van dergelijke panden belonen voor de wijze waarop zij hun pand koesteren. Iedereen kan tot 31 mei a.s. gerestaureerde gebouwen die voldoen aan de voorwaarden voordragen aan de SAM.

Op de authentieke sfeer in Apeldoorn kunnen we allemaal trots zijn. Er is in onze gemeente zoveel moois op dit gebied; van koninklijk monumentaal, stadse Jugendstil, monumentale villa’s, karakteristieke hoeves in het buitengebied tot industrieel erfgoed.

De Stichting Apeldoornse Monumenten (SAM) wil daarom in de loop van dit jaar wederom de SAM Restauratie Publieksprijs uitreiken aan de eigenaar van het best gerestaureerde gebouw. Alle Apeldoorners krijgen de kans om gebouwen voor te dragen die, naar hun idee, tussen 2016 en 2018 voorbeeldig zijn gerestaureerd.

Alle panden in de gemeente Apeldoorn (stad, dorpen en buitengebied) - die de status hebben van karakteristiek of beeldbepalend pand, gemeentelijk- of rijksmonument of anderszins karakteristieke oude panden en die tussen 1 januari 2016 en 31 december 2018 vakkundig zijn gerestaureerd, kunnen in aanmerking komen om mee te dingen voor deze prijs. Ook bedrijfspanden en openbare gebouwen kunnen voorgedragen worden.

Iedereen kan tot 31 mei a.s. gerestaureerde gebouwen die voldoen aan deze voorwaarden voordragen aan de SAM. Mail het adres van het gerestaureerde pand, en zo mogelijk de contactgegevens van de eigenaar, naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie zie SAM

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn