RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Samen spelen met jeugdorkesten

Met een aantal aantrekkelijke workshops en een concert eist de Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten op zaterdag 6 oktober de aandacht voor zich op. De zogenoemde Doedag richt zich op kinderen en jongeren van 8 tot en met 25 jaar. Onder het motto ’Samenspelen, leuker, sterker, beter en mooier en gezelliger’ heeft de vereniging samenwerking gezocht met Gigant en professionele muziekdocenten die zich hebben verenigd in de stichting SPMA.

,,Op deze zaterdagmiddag willen we de jeugd op een bijzondere manier in aanraking brengen met instrumenten en basisvaardigheden die niet vanzelf aan de orde komen bij het spelen op je eigen instrument in een orkest of ensemble. Daarmee doe je ervaringen op die helpen bij het nog beter samenspelen met anderen, krijg je meer wederzijds begrip in een orkest en wordt het samen spelen nog leuker’’, laat de vereniging weten.

Wie belangstelling heeft (muziekinstrument meenemen) en al wat ervaring heeft opgedaan met het spelen op een instrument, bijvoorbeeld leerlingen van SPMA muziekdocenten kunnen  aan het eind van de middag eventueel meedoen met één van de twee orkesten van de vereniging. ,,Het maakt daarbij niet uit wat voor instrument je speelt, en op welk niveau je speelt,  leuk en leerzaam is het altijd.’’

Een optreden van de Apeldoornse jeugdorkesten is in het programma opgenomen. De Doedag begint in Gigant om 13 uur. Tussen 16 en 17 uur is er in de Theaterzaal van Gigant de eindpresentatie. Publiek is welkom. De deelname is gratis, aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Meer informatie: www.a-jo.nl

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn