RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

samen sta je sterker dan alleen - open dag asielzoekerscentra

APELDOORN - Op zaterdag 28 september 2019 van 13.00 – 16.00 uur is de Open azc dag in Apeldoorn. Het asielzoekerscentrum, aan de Christiaan Geurtsweg 10, opent haar deuren voor het publiek om een indruk te geven van het dagelijks leven op een azc en ontmoetingen tussen Nederlanders en bewoners te laten plaatsvinden. Dus luister naar hun verhaal. De Open azc dag is een initiatief van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), het ministerie van Justitie & Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland. De landelijke open dag wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd.

Ga in gesprek en luister naar HUN verhaal

Het AZC gaat open om de vluchtelingen met de bezoekers in gesprek te laten gaan. Ook zijn er rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. De organisaties vertellen meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie. Maar je kan natuurlijk ook met de vluchtelingen in contact komen en vragen naar hoe ZIJ het vinden om in een AZC te wonen. Zo geef je gelijk een gezicht aan de persoon en voelt deze zich misschien al meer welkom in de wijk.

Nationale Burendag

Het feestje valt wederom samen met Nationale Burendag. De vluchtelingen kunnen op zo’n dag mooi participeren in de wijk. Denk aan samen verhalen uitwisselen, samen een vreemde taal leren, zowel voor hun als voor jou, samen koken of samen gebruiken en tradities uitwisselen. Er zijn echt genoeg dingen die je WEL samen kunt doen.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn