RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Sauna veroorzaakte zeer grote brand in flat Apeldoorn'

APELDOORN - De zeer grote brand in een flat in Apeldoorn is zondagmiddag vermoedelijk veroorzaakt door een sauna. Dat meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Twee personen werden naar het ziekenhuis vervoerd.

De brand brak rond 13.14 uur uit in een appartement op de zesde verdieping van de zeven etages tellende Wormingertoren aan de Abraham Kuyperstraat. De brandweer rukte meteen groot uit met zes wagens, waaronder een hoogwerker.

Beelden van ooggetuige Martijn van Hecke:

Het vuur greep snel om zich heen en flatbewoners moesten in allerijl een goed heenkomen zoeken. Sommige bewoners moesten over balkons klauteren om zichzelf in veiligheid te brengen. De brandweer zet een hoogwerker in om mensen te evacueren. De uit 2001 stammende flat telt zeker 22 appartementen.

Bewoners van drie appartementen kunnen zondagavond nog niet terug, de appartementen zijn teveel beschadigd. Er is echter een probleem met de lift, de gemeente bekijkt welke mensen daardoor alsnog niet naar huis kunnen. 'Voor die mensen kijken we of ze naar vrienden of kennissen kunnen, kan dat niet dan regelen wij opvang', vertelt Esther Naber, woordvoerder van de gemeente Apeldoorn.

(tekst gaat verder onder de foto)

Opvang in sporthal

Terwijl het vuur boven nog woedde, werden bewoners beneden opgevangen door de hulpdiensten. Sommigen kregen zuurstof toegediend, terwijl andere een thermische deken omgeslagen kregen. Later werden ongeveer 30 bewoners overgebracht naar een sporthal in de buurt. Twee personen werden naar het ziekenhuis vervoerd. Een van hen had rook ingeademd.

De brandweer gaf rond 14.25 uur het sein brand meester. Het is nog onduidelijk wanneer bewoners weer terug naar huis kunnen. De brandweer is nog bezig met controles

Zie ook: Liveblog (gesloten): Twee mensen naar ziekenhuis bij grote brand in flat Apeldoorn

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn