RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Schaduw

Heel veel mensen zijn blij met wat verkoeling. Wij hadden de afgelopen weken de kans de schaduw op te zoeken, maar dieren in een weide met een hek er omheen hadden in deze hete periode soms afschuwelijke pech. Vaak was er geen boom in hun veld te bekennen. Al een paar kilometer buiten Apeldoorn zag je koeien die zich onder een knotwilg wurmden.

Er waren tijden dat de actie ‘Bomen voor koeien’ ons bewust maakte van het leed dat dierenbezitters hun dieren aan deden. Er werden heel wat certificaten uitgegeven die de aanplant van bomen stimuleerden. Echter, de kaalslag op veel grasland is nog steeds een feit. Bomen geven bladafval, in
de schaduw vertrappen de dieren ter plekke de grasmat, allemaal economische nadelen. Tommy Wieringa pakte enige tijd geleden ook weer de handschoen op om aandacht te vragen voor het belang van schaduw voor dieren.

Er lopen onderzoeken die aantonen dat land- en bosbouw goed samen kunnen gaan. De agroforestry-bedrijven, die deze combinatie toepassen, werken aan verduurzaming waar plant en dier van profiteren. Onze verre voorouders werkten ook al volgens deze zienswijze, maar wel heel kleinschalig.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn