RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Scholieren leren alles over stress

APELDOORN - De eerste editie van de Apeldoornse scholierenconferentie vindt op maandag 17 december plaats. Dit is georganiseerd door leerlingen van het Christelijk Lyceum en Veluws College Walterbosch. Gedurende deze dag wonen de leerlingen workshops en lezingen bij.

De afgelopen maanden zijn leerlingen uit vwo-6 en docenten van het Christelijk Lyceum intensief bezig geweest om van een wild idee de werkelijkheid te maken. Zij organiseren namelijk aanstaande maandag met het Veluws College Walterbosch een conferentie met een maatschappelijk relevant; stress. De samenwerking tussen de twee scholen kwam tot stand na het enthousiasme van het Veluws College Walterbosch.

Stress

Het centrale thema werd gekozen naar aanleiding van de toenemende aandacht voor stress in het algemeen, en in het bijzonder onder scholieren. Want wat is stress nou precies? En waar komt het vandaan? Deze vragen zullen allemaal aan bod komen tijdens de Apeldoornse scholierenconferentie.

De maandagochtend zal beginnen met een korte toespraak van Tjeerd Biesterbosch van de Veluwse Onderwijsgroep. Daarna zal psychiater en stressonderzoeker, Christiaan Vinkers, een college geven over de oorsprong en invloed van Stress. Als afsluiting van de ochtend zal Margrite Kalverboer (de nationale Kinderombudsvrouw) meer vertellen over de rol die stress speelt in het dagelijks leven van jongeren in Nederland. Na de lezing kunnen de leerlingen kiezen uit drie of vier lezingen en workshops. Er wordt onder andere een lezing over Stress bij Apen gegeven, er wordt een documentaire laten zien over Stress, en er wordt een lezing gegeven over een leven met trauma en posttraumatische stressstoornissen.

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn