• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Sint-intocht legt stoomtrein geen windeieren: 'Belangstelling is booming'

BEEKBERGEN - De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij plukt de vruchten van haar medewerking aan de landelijke Sinterklaasintocht dit jaar. Er is veel extra belangstelling voor een ritje met de oude locomotieven.

'Booming', zo noemt Michel van den Wollenberg de publieke belangstelling voor de Veluwse stoomtreinen. 'We hebben het aantal Sinterklaas-pepernoten-treinen opgeschaald, van drie vorig jaar naar zeven nu. En ze zijn bijna allemaal vol.'

De stoomtrein van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij stond dit najaar volop in de schijnwerpers, als alternatief vervoer voor de enige, echte Sinterklaas. Zo'n 1,7 miljoen tv-kijkers zagen hem binnenkomen op station Apeldoorn tijdens de landelijke intocht medio november. Het evenement heeft de VSM geen windeieren gelegd.

'De pure hobbyisten vragen wel echt naar dé trein waar Sinterklaas in is vervoerd, maar 98 procent van onze bezoekers heeft geen benul. De treinen zijn allemaal zwart met rood', lacht Van den Wollenberg.

De tekst gaat verder onder de foto.

Afbeelding
Foto: Omroep Gelderland

Goederenwagon Ozosnel is trekpleister

Die echte Sinterklaas-trein rijdt dit weekend overigens niet: hij wordt al winterklaar gemaakt. Wel is de goederenwagon van het paard Ozosnel, waar nog steeds het logo op staat, een ware trekpleister geworden voor foto's.

De VSM zag de extra bezoekers al aankomen en had er al op voorgesorteerd. Je hebt immers niet zomaar twee keer zoveel treinen rijden. 'We waren er wel op voorbereid door meer personeel te regelen en meer catering.'

Kerstmarkt

De extra belangstelling reikt waarschijnlijk verder dan alleen de Sinterklaas-periode. 'We zien nu al een groei op de website, met ook meer geïnteresseerden voor de Veluwsche kerstmarkt.'

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij maakte de extra publiciteit eerder mee na opnames voor Boer Zoekt Vrouw. 'Er komen regelmatig nog mensen die het hebben over Boer Zoekt Vrouw', weet Van den Wollenberg.

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00