RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Sophie van Bree vond haar Prins op het Grijze Paard

APELDOORN - De Apeldoornse Sophie van Bree startte in februari 2019 een crowdfundactie om haar afstudeerdocumentaire te kunnen financieren. De actie was een groot succes en Sophie is inmiddels afgestudeerd. Haar documentaire De Prins op het Grijze Paard is zelfs al op TV uitgezonden.  

Februari 2019:
Tegenover RTV Apeldoorn: “Mijn naam is Sophie van Bree (23). Na mijn HAVO (Veluws College Mheenpark & Veluws College Walterbosch) ben ik gaan studeren. Nu ben ik vierdejaars op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en ga mijn afstudeerdocumentaire – genaamd De Prins op het Grijze Paard – maken dit studiejaar. Hiervoor heb ik € 4000,- nodig. Dit wil ik inzamelen middels een crowdfundactie.”

Persoonlijke zoektocht
Haar afstudeerdocumentaire is een persoonlijke zoektocht geworden, vanuit het vrouwelijk perspectief.  Maker van Morgen 1) Sophie van Bree gaat op zoek naar wat er achter het ideaalplaatje van de liefde zit. De vraag die hierbij centraal staat is: “In hoeverre helpen hoge idealen je bij het vasthouden aan romantische verlangens?” Om hier antwoord op te krijgen gaat ze in gesprek met verschillende stellen en met haar gescheiden ouders.

Lief, luchtig en humoristisch
De prins op het grijze paard is een lief, luchtig en humoristisch portret van millennials en hun (soms verwarrende) liefdesleven geworden.

De uitzending gemist?
"
Momenteel werk ik als freelancer in tekstschrijven. Daarnaast ben ik bezig met het schrijven van nieuwe plannen.
O ja, heb je de uitzending gemist? Kijk HIER naar mijn documentaire.

Groetjes Sophie en …. veel kijk plezier!"

                                                                                      

1) Maker van Morgen
Je bent een beginnende documentairemaker en wilt het ver schoppen. Maar hoe krijg je jouw docu nu bij een groot publiek? Met Makers van Morgen, 2Docs platform voor debuterende makers, is die stap kleiner dan je denkt!

Makers van Morgen is het platform waar je terecht kunt met een documentaire die al af is. Het onderwerp maakt niet uit: of je nu een geanimeerde documentaire indient over eenzaamheid, een videocollage maakt van een bizar internetfenomeen of dat je in je familiegeschiedenis duikt om te achterhalen waarom deze doodgezwegen wordt.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn