RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

SP en PvdD: Tijd voor Apeldoornse Keti Koti

De partijen grijpen Keti Koti aan om een film- en debatavond te organiseren bij cultuurcentrum ACEC. Ze vinden het belangrijk om Keti Koti ook in Apeldoorn onder de aandacht te brengen, vertellen ze. Nederland, en dus ook Apeldoorn, moeten zich bewust zijn van het slavernijverleden, aldus de partijen.

Daarnaast zien de Partij voor de Dieren nog steeds onderdrukking van mens én dier, en vindt de SP dat het tijd wordt om ‘radicaal samen te gaan’ tegen kapitalisme. ,,Daar waar mensen uitgespeeld worden wint het grote geld en is er ruimte voor onderdrukking en uitbuiting”, aldus Sunita Biharie, fractievoorzitter en bestuurder van de lokale SP.

De officiële landelijke viering van Keti Koti vindt plaats in het Oosterpark in Amsterdam. Wie liever de Apeldoornse viering bijwoont, is uitgenodigd op dezelfde dag: zondag 1 juli, om 18.30 uur bij het ACEC.

De avond is gevuld met film en een debat over vraagstukken als ‘Apeldoorn wil een fairtrade-gemeente worden en heeft een diversiteitspact ondertekend. Wat kan de gemeente nog meer doen om uitbuiting, discriminatie en ongelijkheid tegen te gaan? Hoe kunnen we de handen ineen slaan en doorpakken?’ Het debat wordt geleid door Ben Brown.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn