RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Adelaren Heijnen en Möhlmann naar nationale derny-titel

BAANWIELRENNEN – Adelaarlid Philip Heijnen en Marit Raaijmakers zijn in Apeldoorn Nederlands kampioen achter de derny geworden. Ook de jeugdige Erwin Smit mocht in het Omnisportcentrum een rood-wit-blauwe trui aantrekken. In de wedstrijd voor de mannen was Philip Heijnen de sterkste, de renner uit Oeffelt veroverde zijn eerste nationale titel bij de elite. Achter eveneens lid van de Adelaar, Peter Möhlmann wist hij titelverdediger Reinier Honig (achter Jos Pronk) te onttronen. Brons was voor Maikel Zijlaard achter Ron Zijlaard.

Honig hield lang stand, plaatste een aanval in de slotronden, maar moest uiteindelijk zijn opvolger nog een ronde toestaan. Heijnen was dolblij met de zege. "Ik realiseer het me nog nauwelijks. Ik wist dat ik hier voor het podium mee zou kunnen doen, maar winnen is toch wat anders. Ik wist wel dat ik goed in vorm was, maar ging pas echt in de winst geloven op het moment dat Zijlaard af moest haken. Ik moest nog wel de aanval van Reinier Honig afslaan, maar toen dat lukte, wist ik dat ik de wedstrijd gewoon uitrijden moest."

Erwin Smit was eerder op de dag ook al Nederlands kampioen achter de derny geworden bij de junioren. Hij deed dat achter gangmaker Möhlmann, die deze dag dus twee keer kampioen van Nederland werd. Noel Luijten won met Ron Zijlaard op de derny het zilver, Nick Schelvis reed achter René Kos naar het brons.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn