RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Alterno start in degradatiepoule met verlies

Door Gerard Phylipsen

VOLLEYBAL - In de eerste wedstrijd van de Play-outs verloren de dames van Dros Alterno hun eerste wedstrijd met 1-3 van Peelpush. In de degradatiepoule staat Alterno nu onderaan met 0 punten. De achterstand op de ploeg daarboven bedraagt 4 punten.

De eerste, derde en vierde set gingen heel lang gelijk op. Alleen op de beslissende momenten verloren de Apeldoornse dames de wedstrijd. Dit was voornamelijk te wijten aan de servicepass. Aanvallend was Alterno namelijk zeker niet de mindere. Peelpush zocht echter heel slim meermaals de zwakste passer uit wanneer ze aan opslag waren.

Tweede set

Alleen de tweede set was Alterno heer en meester, werkelijk alles lukte maar Alterno verzuimde om dit door te zetten in de derde en vierde set. Door dit verlies komt de degradatie wel heel dichtbij, mede ook omdat Dros Alterno geen enkel wedstrijdpunt heeft meegenomen uit de reguliere competitie. Een overwinning volgende week tegen Set-up '65 is absoluut nodig om nog kans te hebben om in de eredivisie te blijven.

Volgende week wordt die wedstrijd in Ootmarsum gespeeld om 20.00 uur.