RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorner Sjors Tijhuis is hongerig naar meer

Door Quinty Wolters voor RTV Apeldoorn

VOLLEYBAL - Sjors Tijhuis, middenman van Draisma Dynamo, is geboren en getogen in Apeldoorn en zag het wel zitten om volgens de maatregelen van het RIVM een interview af te leggen. We vroegen het jonge talent naar zijn loopbaan, ervaring bij Jong Oranje, ambities bij Dynamo en zijn toekomst doelen.

Van mini’s tot eredivisie

Bij de mini’s van de Apeldoornse Volleybalvereniging Alterno begon Tijhuis aan zijn volleybal carrière. Maar hoe kwam hij op het idee om te gaan volleyballen? En hoe heeft dat uitgepakt? Hij legde het ons allemaal uit: ,,Beide broers zaten op volleybal, dus ik kwam vaak in de zaal. Uiteindelijk zei ik ook tegen mijn ouders dat ik op volleybal wilde en toen begon ik in de mini’s. Vervolgens stroom je door naar de jeugd, dan naar de herenteams. Dan speel je eigenlijk niet meer voor de leuk en met je vrienden, maar dan ga je spelen om beter te worden. Toen ben ik van Heren 3 naar Heren 2 gegaan en heb ik ongeveer drie keer in de Eredivisie met Heren 1 meegespeeld. Vervolgens heb ik twee jaar op Papendal gewoond en gespeeld. Dat was echt geweldig! Van Talent Team Papendal ben ik terug gegaan naar Apeldoorn en nu speel ik bij Draisma Dynamo op het hoogste niveau in Nederland.’’

Combinatie school en volleybal

Wonen op Papendal, dat is niet niks. Sjors kon het wonen en trainen op Papendal goed combineren met school. Hij rees elke dag van Arnhem naar Apeldoorn om zijn diploma te kunnen halen op het Veluws College Walterbosch. Hij vertelde hoe deze zeven jaar in elkaar zaten en wat hij komend jaar gaat doen: ,,Op Veluws College Mheenpark is het zo, dat je de eerste drie jaar van je HAVO of VWO opleiding daar kan doen. Daarna maak je de opleiding af op het Veluws College Walterbosch. Ik heb die eerste drie jaar dan ook op Mheenpark gedaan en vervolgens nog vier jaar op het Walterbosch. Ik heb nu een tussenjaar genomen en ga komend jaar beginnen aan een fysiotherapie opleiding in Utrecht.’’

Jong Oranje

Tijhuis heeft Jong Oranje als ‘super vet’ ervaren en vond het heel gaaf om onderdeel van de selectie uit te mogen maken. Samen met zijn destijds kamergenoot Joris Berkhout heeft hij het er vaak over gehad: ,,Ik zat samen met Joris, die nu ook spelverdeler is bij Dynamo, op een kamer. We zaten heel vaak te denken van ‘hoe vet is het eigenlijk dat wij dit mogen en kunnen doen, niet zoveel jongeren krijgen deze kans.’. De ervaring die bij Jong Oranje hoort, is gewoon geweldig’’, aldus Sjors Tijhuis.

Contractverlenging

De ambitieuze volleyballer heeft zijn contract bij Dynamo verlengd voor nog een volleybalseizoen. Tijhuis vertelde dat hij de keus snel had gemaakt. ,,Ik had aardig snel gezegd dat ik bleef. Ik denk ook dat dat de reden is dat ik geen aanbiedingen heb gekregen van andere clubs. Tevens woon ik nu bij mijn ouders in Apeldoorn en dat is lekker makkelijk. Daarnaast lijkt het mij ook handig om sowieso twee of drie jaar bij Dynamo te spelen. Ik vind het leuk om wat langer aan een club verbonden te blijven, omdat het volleybal nu ook echt serieus wordt. Tijdens TT Papendal heb ik echt nog geleerd, en nu begint mijn carrière bij Dynamo eigenlijk pas echt. En het is natuurlijk dicht bij huis’’ zegt hij met een glimlach.

Ambities bij Dynamo

Tijhuis heeft veel vertrouwen en vooral heel veel zin komend seizoen: ,,We hebben een heel goed team. En ook heel gezellig. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat er meer spelers zouden vertrekken. De spelers die een grote kans hadden om weg te gaan, gingen niet weg voor mijn gevoel. En niet dat ik dat erg vind, maar ik dacht van ‘o, oké, chil, dus we hebben nog steeds een super goed team staan komend jaar.’ Ik kijk er echt naar uit om te zien wat er komend seizoen gaat gebeuren. We zullen alle prijzen pakken die we kunnen pakken en moeten dat kampioenschap afmaken.’’

Toekomstbeeld

De plannen voor de toekomst zijn nog niet gemaakt, maar de doelen zijn wel gesteld. Een transfer naar het buitenland ziet Tijhuis nog wel gebeuren: ,,Ik denk dat ik na een paar jaar Eredivisie naar het buitenland wil. Rik van Solkema achterna, naar België of Duitsland. Dat lijken me hele leuke competities. En als er andere clubs zijn met een hoger basisniveau dan in Nederland, lijkt me dat ook heel leuk. Ik ben hongerig naar meer, maar we willen eerst met het team het landskampioen binnen halen.”

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn