RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoorns hockeyoverzicht

HOCKEY - Bij AMHC begonnen de mannen van Daan Weissink aan de competitie met een 0-1 nederlaag tegen het Utrechtse USHC. Apeldoorn kreeg 13 strafcorners maar verzuimde er eentje te verzilveren. USHC kreeg er slechts twee maar maakte er wel eentje. Volgens Weissink was Apeldoorn wel de betere ploeg maar was de nederlaag volkomen terecht: “Tja als je uit alle kansen die wij kregen, ook die buiten de strafcorners om, niet weet te scoren dan houdt het op. Hun keeper was weliswaar heel goed, maar het mag niet zo zijn dat we daar niet langs weten te komen. We moeten maar eens kijken hoe we dit anders gaan doen komende tijd.”

De vrouwen van AMHC pakte hun tweede punt. In de uitwedstrijd tegen Almelo kwamen de vrouwen van Boy van Loon wel nog voor door een treffer van Lot Plateel, maar al voor de rust maakte Almelo gelijk. Na de rust duurde het lang voordat Anne Stegeman de 2-1 voorsprong van Almelo ongedaan kon maken en een punt voor de Apeldoorners kon veiligstellen. Trainer Boy van Loon vond het zonde: “We hadden gewoon moeten winnen. Wij moeten nog duidelijk wennen aan het fysieke spel dat in deze klasse wordt gespeeld.”

De vrouwen van Ares liepen tegen hun tweede nederlaag aan. HCM was met 6-1 flink te sterk. Vera Huiskamp zette Ares nog wel op voorsprong in de 8e minuut, maar daarna was het HCM wat de klok sloeg. Bij rust keek de ploeg van Remco van der Have al tegen een 5-1 achterstand aan en aan het einde stond er 6-1 op de teller. Ten Have: “We kregen er na onze openingstreffer geen grip op. Na de rust ging dat beter maar ook toen wisten we niet meer te scoren. We hebben momenteel een erg jonge ploeg die nog erg aan elkaar moet wennen. Dat heeft gewoon even tijd nodig.”

In de derde klasse D konden de mannen van Ares het goede spel van vorige week geen vervolg geven. Bij HDM gingen de mannen van Eric Hoogsteden met 3-1 ten onder.