RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoornse Boys eervol uit het bekertoernooi

VOETBAL - Voor Apeldoornse Boys is het bekertoernooi voorbij. De ploeg van Danny Dassen verloor op eigen terrein met 2-3 van derde-klasser Brakkenstijn.

De Wapemdragers ontvingen 3e klasser Brakkenstein in de eerste knockoutronde van de beker in district Oost. De Boys begonnen zeer voortvarend, want na amper één minuut deponeerde spits Pascal van het Erve de bal al achter keeper Jeroen Albers van Brakkenstein. (1 - 0). De Nijmegenaren waren meteen gewaarschuwd en drongen met prima voetbal de Boys terug. Dat resulteerde al in de 10e minuut in de gelijkmaker door spits Luud Gerrits. (1 - 1).

Brakkenstein vond steeds de vrije man op het middenveld en met spits en clubtopscorer Luud Gerrits in de gelederen ontstaan dan vanzelf steeds meer kansen. In de 32e minuut liet Gerrits zien hoe je die kansen afmaakt (1 - 2). Dat was tevens de dik verdiende ruststand.

Na de rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. In de 64e minuut rondde Luud Gerrits een prima aanval af en scoorde hij zijn hattrick (1 - 3).
Het leek dat het pleit was beslecht, maar de Boys gingen de strijd aan. Hard werkend veroverden de mannen van Danny Dassen een licht veld overwicht.
In de 75e minuut schoot eerst Pascal van het Erve op de kruising en vervolgens belandde de bal bij invaller Kemal Kedik. Zijn verwoestend schot was de Brakkensteinse doelman te machtig (2 - 3).

In dezelfde minuut kreeg Pascal van het Erve een uitgelezen mogelijkheid om de Apeldoorners op gelijke hoogte te brengen. Zijn schot eindigde echter in het zijnet. En vlak voor tijd had de anders zo trefzekere spits opnieuw een zeer grote kans. Maar ook deze werd niet verzilverd. Uiteindelijk plaatste Brakkenstein zich, niet geheel ten onterechte, voor de volgende ronde. De Boys kan zich nu concentreren op de competitie in de wetenschap dat, na deze eervolle nederlaag, er voldoende positieve aanknopingspunten zijn.

Overige uitslagen zondagwedstrijden

Zo. 17.11, 14.00: Bon Boys – WSV: 4-1 (inhaalwedstrijd 2J)

Zo. 17.11, 14.00: Colmschate 33 – Albatross: 1-1 (inhaalwedstrijd 3B)

Zo. 17.11, 14.00: SV. Orderbos – SML: 1-1 Orderbos bekert verder na 5-4 bij de penalty's

Zo. 17.11, 14.30: Loenermark – Havo: 1-1 Loenermark bekert verder na 6-5 bij de penalty's.

Zo. 17.11, 14.00: Apeldoornse Boys – Brakkenstein: 2-3 (1-2). Apeldoornse Boys uitgeschakeld.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.