RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Apeldoornse turnster Vera Jonker hervat training in Almelo

TURNEN - Voor de Apeldoornse topsportturnster Vera Jonker (17) van Klaverblad TON uit Almelo is de corona tijd ook niet makkelijk.

Net voor de kwalificatie voor het EK turnen ging alle turn accommodaties dicht. Zoals voor veel topsporters valt dat niet mee als je gewend bent om 30 uur te trainen per week. Met alle wedstrijden die werden afgelast was het doel van 2020 ook ineens verdwenen. 

Maar Jonker zat niet bij de pakken neer en kon via Topsport Gelderland gaan trainen samen met Ines van Son ( 14) bij FSG in Apeldoorn waar zij woonachtig zijn. Deze locatie op de FSG Campus was beschikbaar en via de bemiddeling van Topsport Gelderland en onder speciale corona condities konden zij hun kracht, lenigheid en conditie op niveau houden. Turnen was het zeker niet ondanks dat BOSAN (leverancier van turnmaterialen) Vera een balk, plank en grote mat beschikbaar stelden en dit kwamen bezorgen in Apeldoorn. 

Zelfstandig trainen is iets anders dan training krijgen van Frank Louter haar topsport trainer in een volledig ingerichte IISPA hal in Almelo. Tijdens deze periode heeft Vera andere turnsters gemotiveerd door online trainingen te verzorgen die door grote groepen turnsters thuis werden gevolgd.

Maar vanaf 19 mei kwam het groene licht vanuit NOC NSF dat Vera Jonker weer mocht gaan trainen in Almelo. Na 7 weken niet meer in de turnhal te zijn geweest was dit feest.

Met een groepje van 5 geselecteerde topsport turnsters  ( Sara van Disseldorp, Astrid de Zeeuw, Laura de Wit en Ines van Son) konden zij weer hun turnhal in met alle voorschriften van 1,5 meter en desinfectie in acht nemend volgens het protocol van NOC NSF.

Zeker niet optimaal omdat de grootste groep turnsters en turners nog niet mogen trainen in de hal maar alleen buiten. Maar des te blijer is Vera Jonker dat zij bij het geselecteerde groepje behoort die wel weer mogen trainen om zo verder te kunnen trainen met de focus op de Olympische spelen. 

Bron: Apeldoorns stadsblad

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn