• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Columbia bij laatste zestien in bekertoernooi

VOETBAL - Columbia heeft de achtste finales in het bekertoernooi bereikt, door dinsdagavond op de Winkewijert zaterdaghoofdklasser AZSV uit Aalten met 2-1 te verslaan. 

In de 32e minuut zette AZSV een aanval op, in een duel ging een Columbiaan onderuit en men verwachtte een vrije schop voor de thuisclub. De scheidsrechter liet echter doorvoetballen, zodoende liep de aanval door en tekende Sjoerd te Boekhorst de openingstreffer aan (0-1).  

Columbia trok in de tweede helft meteen ten aanval en na een aantal prachtige passes belandde de bal voor de voeten van Stefan Derksen, die doeltreffend uithaalde (1-1). Hierna weer een gelijk opgaande strijd met goed spel van beide teams. Nog net voor het uur kreeg Columbia een vrije schop vanaf rechts te nemen, Maikel Lange belastte zich hiermee en zijn voorzet werd door AZSV-verdediger Niek te Veluwe volkomen verkeerd geraakt en zo verdween de bal in eigen doel. Columbia leidde in de 59e minuut met 2-1 en dat werd uiteindelijk ook de eindstand.
 
Eerder werden al Woezik (1e klasse) en Juliana ’31 (zondag hoofdklasse) aan de zegekar gebonden. De volgende horde voor de Apeldoorners is TVC ’28 uit Tubbergen (1e klasse). Deze wedstrijd staat gepland op donderdag 12 maart om 19:30 uur thuis op De Winkewijert.
Opstelling: Leroy de Boer, Randall Diks, Boy Nuesink, Jop van der Linden, Erik Nammensma, Stefan Derksen, Charlie van der Hulst, Leon de Bok, Maikel Lange (81. Jesse Punt), Dylan de Bruin, Huseyin Güveli.
Bron: Website Columbia.
Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn