RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Dag 2 EK baan zonder Apeldoorns succes

BAANWIELRENNEN - Op de tweede dag van het EK baanwielrennen waren er geen medailles voor de Apeldoornse renners. Wel viel Nederland weer in de prijzen door een gouden plak voor Kirsten Wild. Ook was er brons voor Wim Stroetinga.

Van de Apeldoornse renners kwam alleen Harry Lavreysen vandaag in actie. Die had in de kwartfinales van de individuele sprint geen enkele moeite met de Brit Joseph Truman en won dan ook in twee heats. Jeffrey Hoogland had een extra heat nodig tegen Rayan Helal omdat hij zich na een zeer ruimte winst in heat één, even verslikte in zijn taaie Franse tegenstander. De derde heat liet Hoogland er echter geen misverstand over bestaan wie het meeste recht had op een plaats in de halve finale. Die halve finales en de afsluitende finales staan morgen (vrijdagavond) op het programma.

GOUD

Kirsten Wild reed een zeer sterke afvalkoers waarin ze controleerde en domineerde. Slechts op één moment, toen er nog vier rensters over waren, was het even billen knijpen toen de Italiaanse renster onderdoor leek te komen en Wild achteraan belandde. Althans dat dacht het publiek. Kisten Wild maakte zich echter niet druk want zag dat de actie van de Italiaanse er één was buiten de regels om. Vervolgens, toen er nog twee rensters over waren trok Wild al vroeg de sprint aan en liet Emily Nelson uit Groot Brittannië niet meer langszij komen. Daarmee revancheerde ze zich voor de 7e plaats van gisteren op de scratch waarbij er toch twijfels de kop opstaken, of ze het allemaal wel goed had gedaan. Na de race van vandaag was die twijfel weg en mocht Kirsten op het erepodium het tricot van de Europese kampioen aantrekken.

BRONS

Wim Stroetinga, voormalig inwoner van Nijkerk, veroverde het brons op de scratch, de afstandskoers over 15 km. Nadat winnaar Sebastian Mora Vedri niet meer in te halen was en de Europese titel pakte wist Stroetinga  in de massasprint naar het brons te rijden. Alleen de Griek Christos Volikakis, s nog net iets sneller en pakte het zilver.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn