RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Dario Tanda versterkt CSV

VOETBAL - Dario Tanda verruilt net als Delano Grootenhuis het Overijsselse Sportlust Glanerbrug voor csv Apeldoorn. De 25-jarige middenvelder zal niet direct na de zomer te bewonderen zijn in het rood-geel. De geboren Deventenaar ondergaat namelijk binnenkort een operatie aan zijn rechterknie en richt zich op de tweede seizoenshelft. csv Apeldoorn en Tanda hebben daardoor uitgesproken om een langere samenwerking aan te gaan dan een seizoen.

In de jeugd droeg Tanda het tenue van Sallandia, Koninklijke UD, Go Ahead Eagles en FC Twente. Bij laatstgenoemde club speelde hij met het beloftenelftal 41 keer in de Keuken Kampioen Divisie en twee wedstrijden met de hoofdmacht in de eredivisie. Later kwam de rechtspoot nog tot drie invalbeurten op het hoogste niveau bij PEC Zwolle. In oktober 2017 zei Tanda het betaald voetbal vaarwel en streek hij neer bij Sportlust Glanerbrug.

,,Het plezier in het profvoetbal was volledig weg. Het liep privé niet lekker en daarnaast heb ik verkeerde keuzes gemaakt", vertelt Tanda kort maar krachtig over zijn voetbalverleden. ,,Die periode ligt al langere tijd achter me en over die fase ben ik volledig heen. Ik richt mij volledig op mijn maatschappelijke carrière en volg momenteel een versnelde mbo4-opleiding voor Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker."

Via zijn vriendin kwam de voormalig jeugdinternational bij Glanerbrug terecht en kreeg daar weer plezier in het voetbal. ,,We hebben een goed elftal met veel spelers die in het verleden op hoog niveau hebben gespeeld. Toch mis ik de uitdaging in de vierde klasse en wil ik weer hoger gaan voetballen. Ik heb een goed gevoel bij csv Apeldoorn en hoop snel mijn steentje bij te kunnen dragen in het jonge team dat er komend seizoen staat."

Bron: Website CSV Apeldoorn

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn