• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Deelstra's road tot Tokio loopt via Tokio

ATLETIEK - De Apeldoornse marathonloopster Andrea Deelstra (34) deed afgelopen zaterdag op haar eerste fandag, uitvoerig uit de doeken hoe haar plan B eruit gaat zien. Dit plan B is bedoeld om alsnog de kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio te halen. Om aan de eisen voor Tokio te voldoen zal Deelstra in een major marathon een tijd van 2.28.30 moeten realiseren of bij de beste acht loopsters moeten zien te eindigen.De Apeldoornse atlete zal een ultieme poging gaan wagen in....Tokio! Op zondag 1 maart gaat ze een tweede poging doen om aan die Olympische limiet te voldoen. Dat mislukte vorige maand nog in Berlijn. De blessure die ze daaraan overhield is inmiddels hersteld en de opbouw voor de tweede poging in het voorjaar is dan ook in volle gang. Volgens Deelstra is Tokio voor haar ideaal omdat het daar in maart nog niet heel erg voorjaarsachtig is en ze zodoende zo min mogelijk last van haar hooikoorts hoopt te hebben. Om een en ander ook financieel rond te krijgen verkocht ze onder andere haar huis en ontplooit ze allerlei activiteiten die haar helpen het plaatje rond te krijgen. Een van die activiteiten is haar tweede fandag op 23 november. Op die dag zal ze meer vertellen over de weg naar Tokio en kunnen geïnteresseerden meer te weten komen over haar. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via haar eigen website.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn