RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Alterno kwartet goed begonnen op EK-kwalificatietoernooi

VOLLEYBAL - Jeugdoranje (O17) is in Portugal goed begonnen in de strijd om kwalificatie voor het EK. Aan Nederlandse zijde doen maar liefst vier speelsters mee van Alterno. In Portugal werd dinsdagavond in de eerste wedstrijd Spanje met 3-1 verslagen. Doel van het toernooi is om zich rechtstreeks te plaatsen voor het Europese kampioenschap, later dit jaar in Montenegro. Bondscoach Eelco Beijl riep hiervoor maar liefst vier speelsters van Alterno op. Derhalve maken Sanne Konijnenberg (spelverdeelster), Sophie Posthumus (libero), Nicole van de Vosse en Silke Bos (spelverdeelster) deel uit van de groep. Het kwalificatietoernooi wordt afgewerkt in het Portugese Viana do Castelo. Ook oud Alterno-coach Eric Meijer is daar aanwezig als onderdeel van de technische staf. Oranje wist de eerste set ruimschoots te winnen (25-16), maar zag de tegenstander via 22-25 langszij komen. In de derde en de vierde set was het verschil ruimschoots in het voordeel van de Nederlandse volleybalsters: 25-21 en 25-17. Van de Vosse was aan Nederlandse zijde verantwoordelijk voor de meeste punten. Morgenavond speelt Oranje tegen gastland Portugal. Alleen de winnaar van het toernooi plaatst zich rechtstreeks voor het EK. De nummers twee tot en met vijf krijgen nog een herkansing.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn