RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Dynamo zesde op toernooi in Roeselare

VOLLEYBAL - Op het International Volley Trophy toernooi in het Belgische Roeselare verloor Dynamo dit weekend twee van de drie partijen. Bovendien zag coach Redbad Strikwerda in de wedstrijd tegen Lycurgus ook Rik van Solkema er met een enkelblessure af gaan. Dynamo werd op het toernooi zesde.

Door Quinty Wolters

De mannen van Draisma Dynamo stapten derde kerstdag al vroeg in de auto voor een reis naar buurland België. De ploeg van Redbad Strikwerda had zich ingeschreven voor het Volley Trophy Roeselare toernooi. Daar gingen de mannen de strijd aan met de volgende ploegen: Knack Volley Roeselare (gastheer uit België), Caruur Volley Gent (België), ACH Volley Ljubljana (Slovenië), Tours vb (Frankrijk) en SAMEN-Lycurgus (Nederland).  

De eerste wedstrijd in het toernooi ging tegen Caruur Volley Gent. Een bekende club voor libero Jeffrey Klok, die tevens ook mocht beginnen als 1e libero. In de eerste set leken de teams aan elkaar gewaagd te zijn, en ging de 1e set met 27-25 naar Draisma Dynamo. Ook set twee werd gedomineerd door de Nederlanders die vanaf 12-9 niet meer bedreigd werden. De set eindigde op 25-20.  

Bij Caruur geen Vandecaveye (wel in set drie), Vandeweyer of Dimitrov meer. Michiel Ahyi kreeg zoals verwacht wel zijn stek in het team en dit tegen zijn landgenoten. Van ouwe rot Jeroen Rauwerdink valt natuurlijk onmiddellijk zijn métier op, niet spectaculair maar wel gedegen spel. Anderzijds kon Rik Van Solkema ons zeker ook bekoren en bewees hij misschien wel rijp te zijn voor een buitenlands avontuur. Met 25-20 won dynamo ook set drie en daarmee de eerste wedstrijd in het toernooi.

Ljubljana 

In de tweede wedstrijd, dezelfde avond nog, speelden de mannen in het geel tegen Ljubljana, de topploeg uit Slovenië. Beide ploegen hadden duidelijke cijfers gehaald tegen Caruur Gent en streden derhalve voor de leidersplaats in de poule.

Ljubljana had de beste start met 3-1 maar onder andere via een blok van Maikel Van Zeist werd het weer gelijk. Apeldoorn nam via een ace van Van Solkema zelfs over (4-5), maar vervolgens werd het een waar blok festival. De lichte dominantie van de Slovenen vertaalde zich in een klein voordeel (16-14 en 18-15). Van Solkema vond weer een muur op zijn weg (19-15) maar tweemaal Jeroen Rauwerdink hield Apeldoorn nog in de running. Pokersnik maakte echter een einde aan de Apeldoornse hoop met een score en een mooi blok: 23-19. De eerste set werd door de Slovenen binnengehaald met 25-20. Met het mes op de keel gingen de Nederlanders weer goed van start (0-2 en 2-5) in set twee, maar kregen vervolgens aanvallend geen bal meer tegen de grond. Freek De Weijer herstelde op 15-14 nog het evenwicht met een loepzuivere ace, maar dit bleek het laatste tegenspartelen te zijn. Met 25-21 ging de poulewinst aan de neus van Strikwerda voorbij waarmee ook set drie louter voor de statistieken bleek (25-19) .

Lycurgus  

De volgende dag speelde Dynamo tegen de topploeg uit Groningen. De concurrenten die elkaar al eerder troffen dit seizoen, wisten de rollen totaal om te draaien. De eerste set was een spannende. Dit was tevens ook terug te zien aan de 24-26 setstand in het voordeel van Lycurgus. Set twee verliep daarentegen raampzalig voor de Apeldoorners. Niet alleen verloor Dynamo de set met 15-25 maar het zag ook Rik Solkema met een blessure geblesseerd uitvallen. Hoelang hij aan de kant moet blijven is op dit moment nog niet bekend. 

Tours

Op zondag speelde Draisma Dynamo nog een spannende vijfsetter om de 5e plek. Het Franse Tours en Dynamo bleken erg aan elkaar gewaagd, en dat was ook aan de setstanden terug te zien. Strikwerda zag de openingsset met 25-22 net aan zijn neus voorbij gaan. Ook de tweede set was een spannende. Dynamo vocht zich knap terug, en Sjors Tijhuis mocht bij een stand van 26-27 de stand gelijk trekkenmiddels een kill-block (26-28).

Set drie was een herhaling van de eerste set, waarin het aan Apeldoornse zijde net niet genoeg bleek. Ook deze set ging met 25-22 verloren. Set vier leek wat makkelijker te gaan bij Dynamo. Met Nico Manenschijn aan serve, kon Dynamo opnieuw de stand gelijk trekken naar 2-2 (19-25). De beslissende 5e set was niet spannend. De Fransen bleken te sterk en grepen de 5e plek van het toernooi middels 15-10.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn