RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Gevoel AGOVV is goed, nu de punten nog

VOETBAL – Op zaterdag verloor AGOVV thuis met 1-2 van Otterlo. Een stuk minder dan de eerdere 11-1 nederlaag voor de Blauw-witten. Desondanks leverde het geen punten op. CSV en Dos Kampen hielden elk een punt over aan hun wedstrijd zaterdagmiddag. Prins Bernhard verloor met 4-3 bij Ede/Victoria.

AGOVV

Door Jos Mulder

Het begon voor AGOVV allemaal prima. Tien minuten na het beginsignaal belandde de bal op het hoofd van Hugo Beekers (1-0). Een kwartier later kwam Otterlo echter verdiend op gelijke hoogte. De gasten hadden de gehele eerste helft het betere van het spel en brachten dat na een half uur ook in de score tot uitdrukking. Daan de Rooij schoof de verdiende voorsprong langs doelman Ruben Fremouw. In het laatste kwartier kwam AGOVV tweemaal goed weg bij achtereenvolgens een afgekeurd doelpunt en een kopbal op de paal, waardoor de teams met 1-2 de kleedkamers opzochten.

Het had echter zomaar 1-4 kunnen staan. Doordat dat niet gebeurde, kregen de Apeldoorners na de pauze nieuwe energie, waardoor ze zeker in de tweede doorgang niet onderdeden voor het hoger geklasseerde Otterlo.

Sterker nog, de beste kans tien minuten voor tijd voor de thuisploeg. Maikel van der Wijk slaagde er echter niet in om de uitgelezen mogelijkheid te verzilveren.

Voor trainer Gerrit Brouwer teleurstellend: ,,Ik baal er behoorlijk van dat we er geen punt uit hebben gehaald. Daar hadden we gezien de wedstrijd wel recht op. We doen onszelf hiermee tekort.”

CSV APELDOORN

Door Lex Oosterman, CSV Apeldoorn

csv Apeldoorn heeft zaterdagmiddag gelijkgespeeld tegen DOS Kampen, en ook deze keer overheerste het gevoel dat er meer in had gezeten. Alleen in het eerste kwartier waren de Kampenaren de wat betere ploeg en was het bovendien de enige periode dat er door DOS op de aanval werd gespeeld. Na de 1-0 liet DOS de aanvallende aspiraties volledig varen.

In de 49e minuut schoof Brian Karman de gelijkmaker achter de Kampense doelman Abma: 1-1. Net toen iedereen dacht dat de punten gedeeld zouden worden, kwamen de Kampenaren uit (alweer) een standaardsituatie op voorsprong. Een vrije schop van grote afstand werd, in een woud van spelers, door Allan Bakker binnen gekopt: 2-1. In de directe tegenaanval werd invaller Mike de Beer onderuit gelopen in de zestien. Scheidsrechter Spoon aarzelde deze keer geen seconde en wees naar de stip. Jesse Hartgers pakte het 'cadeautje' bekwaam uit: 2-2.

csv Apeldoorn-trainer Jeroen Burghout: ,,Alleen het eerste kwartier was DOS de betere, daarna was de beurt aan ons. We speelden te slordig en de eindpass ontbrak vaak. De tweede helft was helemaal voor ons al moesten we wel alert blijven op de tegenstoten van DOS. Onze beide backs speelden 'hoog' en daarom waren we kwetsbaar in de omschakeling."

Olaf Kluitenberg: ,,De eerste helft was mijn kant net voldoende maar in de tweede helft ging het wel lekker. Jammer dat we het niet over de streep hebben kunnen trekken. Die laatste vrije trap van DOS, na een onnodige en domme overtreding, koste ons nog bijna de kop."

PRINS BERNHARD

Prins Bernhard verloor uit in Ede met 4-3. Al in de eerste minuut opende Gert Schouten de score voor de ploeg uit Uddel. Daarna was het echter Ede wat de klok sloeg, met als resultaat drie doelpunten op rij. Meteen na de rust zorgden Niels Bronkhorst voor de aansluitingstreffer en Aart van de Kuilen tekende een kwartiertje later zelfs voor de gelijkmaker (3-3). De winst ging echter toch naar de thuisploeg. Tien minuten voor tijd schoot Martin Rozeboom de ploeg uit Ede naar de winst.