RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Hockeyoverzicht: Ares juicht, AMHC huilt

HOCKEY- Bij de mannen en vrouwen van Ares was het zondagmiddag hosanna. Beide teams wonnen. Voor de mannen en vrouwen van AMHC was het een zondag om snel te vergeten.

Ares

De vrouwen van Ares behaalden hun eerste overwinning van het seizoen uit tegen het veel hoger op de ranglijst staande Leusden (2-3). Volgens trainer Remco van der Have een overwinning waar niets op viel af te dingen. “Het was een spannende wedstrijd die we terecht hebben gewonnen. We spelen al tijden best wel goed en nu viel eindelijk alles eens onze kant op.”

In het eerste kwart opende Marieke van der Burg uit een strafcorner de score voor haar ploeg (0-1). Nadat Leusden in datzelfde kwart weer op gelijke hoogte kwam, maakte diezelfde van der Burg in het tweede kwart de 1-2, weer uit een strafcorner. In het derde kwart werd het opnieuw gelijk. De winnende treffer kwam in het vierde kwart toch voor Ares, doordat Sanne Mulder alert reageerde op een afvallende bal uit wederom een strafcorner.

De mannen van Ares wonnen met 1-2 van hekkensluiter Steenwijk. “Een beetje aan onze stand verplicht”, aldus aanvoerder Dennis Augusteijn, "al ging het wel moeizaam. Wij hadden moeite met hun zandveld, want wij zijn watervelden gewend. Zeker in het begin speelden we erg rommelig. Steenwijk is toch een stugge ploeg.”

Pas in het vierde kwart kon Ares het verschil maken, nadat de thuisploeg al na 10 minuten op een 1-0 voorsprong was gekomen. Sander Kiesbrink bracht uit een strafbal Ares op gelijke hoogte en Niels Jones zorgde met een veldgoal voor de winnende treffer.

AMHC

De mannen van AMHC verloren met flinke cijfers van koploper Oss. Bij rust keken Daan Weissink en zijn mannen al tegen een 4-0 achterstand aan. Koen Venema deed in het vierde kwart nog iets terug (4-1) maar daarna maakte Oss er gewoon nog drie bij. “Geen schande, Oss was gewoon een maatje te groot voor ons”, verklaarde Weissink na afloop.

De vrouwen verloren in Wychen met 4-2. Het was vooral het verschil in effectiviteit wat de eindstand op het scorebord bracht. “Fysiek ging ook vandaag weer boven techniek”, licht trainer Boy van Loon toe. “ We hadden veel kansen en kregen na het eerste kwart steeds meer grip op de tegenstander. Helaas wisten zij wel het doel te treffen.”

Na de drie nul in het derde kwart wisten Roos Kranenbroek (3-1) en Daphne van Laar (3-2), de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Waar AMHC echter de kansen niet meer wist te benutten, deed Wijchen dat wel door de 4-2 binnen te werken. “Genoeg om komende week te trainen om tegen Leusden thuis er weer te staan. Het jonge team leert iedere week weer wat bij”, besluit van Loon.