RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Impact Corona op promotie en degradatie Apeldoornse clubs

ALGEMEEN - Het seizoen 2019/2020 is vanwege de coronacrisis voortijdig beëindigd. Bij veel sporten zijn er geen kampioenen. Echter de diverse sportbonden hebben de afgebroken competities op verschillende manieren beoordeeld. De gevolgen voor de belangrijkste Apeldoornse verenigingen (muv. voetbal) in een notendop.

Handbal
Het Handbalverbond NHV heeft de competities niet af kunnen maken en de promotie- en degradatieregeling laten vervallen. Voorwaarts uit Twello is vrijwillig uit de eredivisie verdwenen, het team gaat verder in de tweede divisie. Op meerdere vragen om promotie is positief gereageerd door de bond, hierdoor speelt hoofdklasse-koploper AHV Achilles (mannen) na de zomer toch in de tweede divisie.
 
Hockey
De Hockeybond KNHB heeft het seizoen 2019/2020 ongeldig verklaard. Dit betekent dat de promotie- en degradatieregelingen zijn vervallen.
De vrouwenteams van Ares en AMHC blijven in de tweede klasse blijven ondanks hun lage klasseringen.

Korfbal
De zaalcompetitie is niet afgemaakt, het tweede deel van de veldcompetitie is helemaal geschrapt. De Korfbalbond KNKV heeft de promotie- en degradatiereglementen wel gehanteerd.
KV Apeldoorn degradeert als voorlaatste in de eerste klasse, omdat de andere teams die als voorlaatste eindigden in de andere eerste klassen meer punten hebben gehaald.
 
Volleybal
Volleybalbond Nevobo heeft de standen opgemaakt aan de hand van quotiënten (aantal punten gedeeld door aantal wedstrijden). Dus met een promotie- en degradatieregeling.
Voor de vrouwen van Alterno valt het doek in de eredivisie, de mannen promoveren daarentegen wel, naar de tweede divisisie.
Waterpolo
Zwembond KNZB heeft na de afgebroken competitie geen promovendi en degradanten aangewezen.
De mannen en vrouwen van Aquapoldro zullen daarom volgend seizoen uitkomen in dezelfde klasse als dit seizoen.
Bron: De Stentor
Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn