RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Podiumplaatsen voor Danielle Spek en Marije van Hunenstijn

ATLETIEK - Op het NK Outdoor dat dit weekend plaatsvond in Utrecht hebben de Apeldoornse vrouwen Marije van Hunenstijn en Danielle Spek het podium weten te halen.

Spek deed dat door goud te winnen op het onderdeel hinkstapsprong. Met een winnende afstand van  12.66 m bleef ze concurrente Louise Taatgen van Groningen atletiek 11 cm voor. De atlete van AV’34 zag hiermee na een lange periode van inactiviteit een bevestiging van haar vorm.

Marije van Hunenstijn

Voor Marije van Hunenstijn was het een succesvol NK ondanks het missen van een gouden medaille. De Apeldoornse, momenteel  uitkomend voor Prins Hendrik, pakte zowel bij het onderdeel 100 m. (11.32) als ook bij de 200 m. (23.04) een zilveren plak. Teleurgesteld was ze daarover allerminst. Volgens van Hunenstijn was het voor haar het beste NK ooit.

Tess van Randtwijk

Tess van Randtwijk haalde bij de 1500 mm nipt de finale met een tijd van 4.36.77. Het 15-jarige talent uit Apeldoorn moest  op zondag echter genoegen nemen met een tiende plaats, hoewel ze nog een seconde van de tijd zaterdag afsnoepte.  In de finale kwam van Randtwijk tot een tijd van 4.35.97.

Lauri Hulleman

Lauri Hulleman (21) kwam op het onderdeel  verspringen niet verder dan de 10e plaats. Hij sprong meteen in zijn eerste poging 6.97 m. en wist die afstand niet meer te verbeteren. Hulleman was tevreden want zijn pijlen zijn vooral gericht op de meerkamp, die aankomend weekend op het programma staat.

Merel Wevers

Merel Wevers haalde op het onderdeel 400 m horden de finale niet. Haar tijd van 64,82 sec. was goed voor een negende plaats in de halve finale, waarbij aangetekend dat een plek bij de beste acht een finaleticket had betekend.

Lars Woudenberg

Apeldoorner Lars Woudenberg behaalde een negende plaats op de 110 meter horden. De atleet van AV’34  legde die afstand in 15.43 sec. af, net niet snel genoeg om de finale te kunnen halen.

Melissa de Haan

Melissa de Haan viel bij het hoogspringen net buiten het podium. Hoewel haar 1.77 m. dezelfde hoogte was als de nummer drie Manon Schoop,  werden de drie pogingen die de Haan nodig had om over 1.74 heen te komen haar uiteindelijk fataal.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn