RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

MTB Club Bar End timmert aan de weg

Door onze verslaggever Jan ten Hove

MOUNTAINBIKE - De Apeldoornse MTB vereniging Bar End is bezig om in het Orderbos een heus Bike Park te bouwen. De grootste MTB vereniging in Nederland was altijd al heel actief om prestatief aan de weg te timmeren, maar ook het recreatieve wordt zeker niet vergeten.

Hoofdtrainer Han ten Hove heeft met een aantal leden actie ondernomen om het huidige trainingsterrein aan te pakken om een parcours te bouwen dat aan internationale eisen voldoet. De prestatieve wedstrijdbikers moeten internationaal aan steeds zwaardere eisen voldoen. Door het Bike Park nu zo in te richten dat men voldoende op niveau kan trainen en ervaring kan opdoen zullen de Apeldoornse talenten de competitie met de concurrenten beter aan kunnen gaan. Han heeft in de loop der jaren voldoende ervaring als trainer van talenten opgedaan. Hij begeleidde onder andere Nederlands kampioene en lid van Bar End, Anne Terpstra en afgelopen jaar bracht hij de broers van Dijke zover dat zij een contract kregen bij Jumbo Visma.

Voor het Bike Park gestalte kon krijgen, met ook de bedoeling dat er voldoende hoogte verschillen zijn, moest er ruim 5000 kubieke meter zand worden aangevoerd en om het rotsachtig te maken, zoals bijvoorbeeld in Houffalize, werden tonnen rotsblokken uit de Ardennen geplaatst. Alles met de bedoeling om een zeer uitdagend parcours te bouwen. Daarvoor werden ook hindernissen gebouwd en aangebracht als de Carrousel en Kamikaze afdaling. Maar ook evenwichtsbalken en verhogingen om de technische vaardigheden te vergroten werden aangelegd.

Om ook de recreatieve bikers aan hun trekken te laten komen en vooral ook de jeugd, zijn er ook gemakkelijkere parcoursen aangelegd.

Bar End richt zich nu vooral ook op de jeugd om hen via opleidingen de kneepjes van het vak bij te brengen en wie weet komen daar weer talenten uit tevoorschijn die furore gaan maken.

Ook hoopt Bar End net als een paar jaar geleden een NK te mogen organiseren, waar toen de lokale favoriete en deelnemer aan de Olympische spelen in Brazilië Anne Terpsta en ook Matthieu van der Poel Nederlands kampioen werden.

Er is al veel gedaan, maar ook nog veel te doen, maar het ziet er naar uit dat Apeldoorn over enige tijd een heus Bike Park heeft.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn