RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online.
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Nederlandse volleybalmannen uitgeschakeld

VOLLEYBAL - Zaterdagavond werden "de Lange Mannen” door Duitsland uitgeschakeld in de “due or die” wedstrijd om een plek in de kwartfinale van het Europees Kampioenschap volleybal.

Maarten van Garderen vertelde na afloop teleurstellend: “Als ik terugkijk op dit toernooi, ben ik zeker teleurgesteld. Het doel was zeker een ronde verder komen. Kwartfinale leek mij en vele andere een mooi minimaal doel.”

Over afgelopen toernooi wou van Garderen dit aan ons kwijt: “Duitsland speelde ook geen goed toernooi, maar waren vanaf punt één scherp, hadden een goede pass, sterke service, scoren makkelijk, en dan moet je aan zo’n opgave beginnen om tegen een ervaren team als Duitsland een 2-0 achterstand dicht te lopen.”

De mannen begonnen de wedstrijd met Nimir Abdelaziz in de diagonaal, Fabian Plak op het midden, Gijs van Solkema als spelverdeler, Gijs Jorna en Thijs ter Horst op de passer/loper positie en Just Dronkers als libero.

Oranje had het doel de wedstrijd goed te beginnen, zoals ze voorheen niet hadden gedaan tegen Polen, Estland en Tsjechië. Dit was niet het geval. Onder toeziend oog van ruim 3200 toeschouwers moesten de Nederlandse Heren de eerste set met 17-25 afstaan aan het sterk spelende Duitse volleybalteam.

Terwijl Nederland aan de 2e set was begonnen met dezelfde opstelling als in set 1, werd er bij een stand van 1-3 van Solkema gewisseld voor Keemink. Sinds deze wissel is Oranje beter gaan spelen, waarbij ze zelfs regelmatig op gelijk stand kwamen.

Nadat wat miscommunicatie was ontstaan tussen Keemink en zijn aanvallers, werd het gemakkelijk voor de Duitsers om te profiteren van de fouten. Met een succesvolle video challenge en goede aanval van de Duitse Christian Fromm, ging ook set 2 naar Duitse zijde.

Roberto Piazza begon aan set 3 met spelverdeler Keemink en wisselde van Garderen voor Jorna op de passer/loper positie. De Nederlandse volleyballers zette een mooie set neer, waarbij ze zelfs een voorsprong van 21-17 op het scorebord leken te zetten… Dit werd uiteindelijk omgedraaid naar 20-18, door een video challenge van Duitse kant waar een minieme voetfout van Nimir Abdelaziz te zien was. Oranje supporters lieten hun stem duidelijk horen naar de Zweedse scheidsrechter, en steunde Oranje ook in de verdere punten die werden gemaakt. Want het was nog lang niet voorbij. Na 2 serve fouten van Duitse kant en een serve fout van Abdelaziz werd de 1.99 meter lange Hoogendoorn ingewisseld voor een servicebeurt, die uiteindelijk ook in het net belandde bij een stand van 23-21. Met György Grozer aan service haalde Duitsland wat achterliggend werk in en zette ze hun 1e matchpoint op het scorebord. Zo speelde Nederland maar liefst 5 matchpoints van Duitsland weg, maakte Thijs ter Horst een “ace” en scoorde Maarten van Garderen het setpoint van Oranje.

Nederland begon set 4 met een kill block van Fabian Plak, en trok een redelijke voorsprong door, totdat Duitsland het 19-19 gelijk maakte. Na een timeout van Piazza is de verdediging van Oranje verzwakt, en waren de Duitsers op sterke kracht. Na 2 goede aanvallen van Nimir Abdelaziz, kwam Duitsland op hun 1e matchpoint in set 4. Deze werd nog weggespeeld aan de hand van een Nederlandse tipbal, maar de Duitsers waren niet van plan nog een lange matchpoint reeks te maken, en maakte set 4 af met 23-25 winst.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.