RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Papendal en Omnisport gaan weer open voor topsporters

ARNHEM - Goed nieuws voor BMX'ers en baanwielrenners. Zij kunnen vanaf donderdag weer gebruikmaken van de trainingslocaties op Papendal en Omnisport in Apeldoorn.

De veiligheidsregio's hebben gezamenlijk besloten om topsporters op deze locaties onder bepaalde voorwaarden weer te laten trainen. Het NOC*NSF heeft hiervoor protocollen goedgekeurd van de wielerbond KNWU. 

De sportkoepel had sportbonden gevraagd regels op te stellen om weer te starten met trainen. Voorwaarde van het kabinet is dat de sporters anderhalve meter afstand kunnen houden. Bij de beoordeling van de nieuwe regels laat het NOC*NSF zich onder meer adviseren door het RIVM. 

In Apeldoorn gaat de wielerbaan open en op Papendal is de baan voor de BMX'ers weer beschikbaar. Deze was sinds 15 maart gesloten. Dat is ook goed nieuws voor BMX'er Niels Bensink. De coronacrisis had zijn gezamenlijke trainingen met Team Oegema TVE stilgelegd.

Zie ook: Niels heeft een BMX-baan in zijn achtertuin

Duizend sporters

Het NOC*NSF is bezig trainingen mogelijk te maken voor zo’n duizend topsporters verdeeld over vier locaties, waaronder de locaties in Apeldoorn en Papendal. De andere twee locaties zijn het Wagener Stadion en sportcomplex AH&BC in Amstelveen, waar de nationale hockeyteams trainen. 

Zie ook: Sluiting Papendal 'verregaande maatregel': 'Het gaat voor topsporters om hun beroep'

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: apeldoornsport@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn